Komt Sony binnenkort met de PlayStation Vita 2?

News
woensdag, 22 juni 2022 om 15:00
playstation vitaf1655899327
Er gaan al een tijdje geruchten dat Sony binnenkort nieuwe hardware gaat aankondigen. Mogelijk gaat dat om de PlayStation Vita 2 of een nieuwe handheld speciaal voor PlayStation Remote Play.
Sony zit de laatste tijd niet stil. Zo gaan er meerdere geruchten rond waar de uitgever allemaal mee bezig is. Eén van de berichten is dat het bedrijf binnenkort met een grote aankondiging op het gebied van hardware komt. Welke hardware precies, dat is nog niet duidelijk, maar daar is nu een interessante speculatie bij gekomen.
Daniel van ZONEofTECH heeft namelijk op Twitter een plaatje gedeeld, waarop een hoek van een apparaat te zien is. De leaker geeft verder geen details over het apparaat, maar het lijkt om een handheld te gaan. Mogelijk gaat Sony dus binnenkort de PlayStation Vita 2 aankondigen of komt het bedrijf met een apparaat speciaal voor PS Remote Play. Met die functies kan je games vanaf je PlayStation 4 of 5 streamen naar een smartphone.

Andere mogelijke hardware van Sony

De PlayStation Vita 2 is niet de enige kanshebber voor nieuwe hardware die Sony mogelijk gaat aankondigen. Eerder deze week zijn er namelijk berichten naar buiten gekomen dat het bedrijf misschien monitoren en gaming headsets gaat uitbrengen, die zeer geschikt voor de PlayStation 5 zouden zijn.
Daarnaast is er ook een gerucht dat Sony werkt aan een PS5 Pro Controller. Met die controller zouden spelers zelf onderdelen kunnen aanpassen en gebruikmaken van meer knoppen, in de vorm van paddles aan de achterkant. Andere bedrijven zijn al eerder met soortgelijk Pro controllers gekomen.