Komt de volgende mini console eraan?

News
maandag, 31 oktober 2022 om 16:45
nintendo gaat nes classic mini opnieuw verkopen 131527f1667230882
De laatste jaren zijn fans van retro consoles getrakteerd op verschillende mini consoles, zoals de NES Mini en PlayStation Classic Mini. Nu lijkt de volgende mini console op komst te zijn.
Liefhebbers van de SEGA Mega Drive 2 kunnen sinds deze week aan de slag met een miniatuur-versie van de console. Eigenaren van de Mega Drive Mini 2 hebben in hun pakket niet alleen de kleine console ontvangen, maar ook een vragenlijst van SEGA. Dat meldt Twitter-gebruiker Gosokky.
De survey bestaat uit maar liefst 47 vragen, maar eentje is wel heel interessant voor fans van mini consoles. SEGA is namelijk benieuwd welke mini console spelers in de toekomst willen zien. De Japanse uitgever is vol op de mini-hype train gesprongen, want het bedrijf heeft al maar liefst vijf mini consoles uitgegeven. Daarmee loopt het voor op Nintendo en Sony.

Mini consoles plotseling groot succes

De markt voor mini consoles bestaat nog niet enorm lang. Nintendo kwam in 2016 namelijk ineens met een NES Classic Edition, beter bekend als de NES Mini. Nintendo had alleen niet zien aankomen hoe gewild de NES Classic Edition zou zijn. Het bedrijf produceerde er ruim twee miljoen, maar alle exemplaren waren bijna meteen uitverkocht - met enorm hoge prijzen op sites als Ebay tot gevolg.
De NES Mini was zelfs zo populair dat Nintendo uiteindelijk besloot om het apparaat weer te produceren in 2018 voor een korte periode. Dat niet alleen, een jaar na de release van de NES Classic Edition werd ook de Super NES Classic Edition geïntroduceerd.