Komen PS5 games naar PS Now?

News
dinsdag, 28 september 2021 om 17:30
pexels kerde severin 5961235f1632836754
Sony wil PS5 games naar de PS Now service brengen. Dat blijkt tenminste uit een patent van Sony die onlangs openbaar is gemaakt.
Het patent dat in april is aangevraagd heeft de naam Ultra High-Speed Low-Latency Network Storage gekregen. Wat Sony wil doen, is meerdere NVMe (nonvolatile memory express) drives aan elkaar verbinden om games sneller te streamen. De nieuwe techniek moet ervoor zorgen dat games sneller worden gevonden en het streamen ervan sneller gaat.

Wanneer krijgen we PS5 games op PS Now?

Wanneer PS5 games op PS Now zullen verschijnen weten we nog niet. Het patent is er en dat betekent dat Sony ermee bezig is. In het patent zelf staat niets over een datum wanneer het beschikbaar moet worden.
Het patent gaat alleen in op wat er wordt gemaakt en gaat niet echt diep in detail over de plannen van Sony rond PS Now. Het kan er dus al snel aankomen, maar het kan net zo goed nog een jaar duren voordat PS5 games op PS Now verschijnen. Sony heeft nergens publiekelijk gemaakt wanneer het mogelijk wordt, dus het bedrijf heeft geen haast.
Dat Sony nu met zoiets komt is een goed teken voor de toekomst van PS Now. Wat het bedrijf namelijk wil maken is niet alleen gebonden aan de PS5. Dit kan net zo goed werken voor een PS6, PS7 of PS8. Natuurlijk zal er dan wel weer het een en ander moeten worden aangepast in het systeem, maar het is een grote stap vooruit vergeleken met hoe PS Now momenteel werkt.

Populair Nieuws