Komen films voortaan minder snel naar HBO Max?

News
maandag, 08 augustus 2022 om 15:30
hbo maxf1650354911
Sinds de pandemie is de tijd tussen een release in de bioscoop en het verschijnen van die release op een streamingdienst in veel gevallen kleiner geworden. Op HBO Max en Disney+ kun je een recente bioscoopfilm vaak al binnen twee maanden terugvinden. Maar dat lijkt op HBO Max te gaan veranderen.
In 2022 was het tot dusver gebruikelijk dat Warner Bros. films 45 dagen na release op HBO Max verschenen. Dat hebben we bijvoorbeeld gezien bij The Batman en Fantastic Beasts 3. Binnenkort zou Elvis aan de beurt zijn, maar dat lijkt niet het geval.
De film is vanaf 9 augustus digitaal te huren en te kopen maar volgens IndieWire komt de film op dat moment nog niet naar HBO Max. Dit terwijl er wel 45 dagen zijn verstreken sinds de release in de bioscoop. Regisseur Baz Luhrmann gaf eerder ook al aan dat Elvis pas in het najaar naar de streamingdienst zo komen, maar dat is verder nooit bevestigd door Warner Bros. Discovery.
Het zou kunnen dat dit voortaan weer met meer bioscoopfilms gaat gebeuren. De winstmarge van een huur of koop is groter dan wanneer een film gestreamd wordt. Bovendien werd vorige week duidelijk dat Warner Bros. Discovery een andere strategie gaat hanteren rondom HBO Max.

HBO Max gaat verdwijnen

Dat Elvis pas later op HBO Max lijkt te gaan verschijnen kan een voorbode zijn van grotere veranderingen. Vorige week legde Warner Bros. Discovery al een hele film op de plank terwijl deze al bijna af was. Ook kondigde het bedrijf aan dat HBO Max volgend jaar op zou gaan in een nieuwe streamingdienst, waarbij er veel geruchten zijn dat er minder of geen Max Originals meer gemaakt gaan worden.