Komen Call of Duty en FIFA 23 met een crossover?

News
maandag, 10 oktober 2022 om 16:30
call of duty modern warfare 2 2022f1660316926
Hoewel de kwaliteit van Call of Duty en FIFA games nog wel eens wisselend wil zijn, zijn beide franchises regelrechte kaskrakers. Een samenwerking tussen de twee zou dan ook heel lucratief zijn, ware het niet dat het een vrij gekke crossover zou zijn. Maar het lijkt toch alsof het niet ondenkbaar is.
Volgens de bekende Call of Duty leaker TheGhostOfHope is er een lijst voetballers gelekt als potentiële operators voor Call of Duty Modern Warfare 2. Tom Henderson bevestigt in een artikel op Insider Gaming dat deze lijst inderdaad in de bestanden van Modern Warfare 2 te vinden zijn. Op de lijst staan namen als Messi, Reyes en Neymar.
Dat deze namen in de bestanden van Modern Warfare 2 voorkomen hoeft niet automatisch te betekenen dat we voetbalsterren gaan zien in Call of Duty. Het zouden bijvoorbeeld interne codenamen kunnen zijn om de werkelijke operators geheim te houden. Toch is het wel een bijzondere keuze om dan voor de namen van voetballers te kiezen.
Henderson beweert in zijn post bovendien dat Activision Blizzard grootste plannen heeft als het gaat om samenwerkingen met Warzone 2.0 en Modern Warfare 2. Aangezien het WK voetbal niet al te lang na de lancering van Warzone 2.0 begint is een de FIFA, al dan niet via EA’s gamereeks, niet ondenkbaar. Call of Duty ging eerder opvallende samenwerkingen aan met bijvoorbeeld Godzilla vs. Kong.

Veel geruchten over Modern Warfare 2

Een potentiële crossover met FIFA zeker niet het enige opvallende gerucht dat rondgaat over Call of Duty Modern Warfare 2. Zo zou er ook DLC komen, zowel in de vorm van maps als content voor de campaign. Wat hiervan waar is zullen we gedurende de levensloop van de nieuwe Call of Duty moeten gaan zien. Modern Warfare 2 verschijnt op 28 oktober.