5 games uit 2022 die je absoluut niet hoeft te kopen!

Article
maandag, 10 oktober 2022 om 16:00
fifa 23f1658388766
Het is de tijd van inflatie. Het is oorlog. Het leven wordt duurder. Dus eigenlijk is het best wel slim dat als je dan geld uitgeeft aan één van je hobby’s zoals gamen een beetje rekening houdt met wat je koopt. Toch? Dit zijn in ieder geval de 5 games uit 2022 die je volgens ons niet hoeft te kopen.

FIFA 23

FIFA 23 is net verschenen en wat kunnen we zeggen? Met een magere 6.5 in onze FIFA 23 recensie is het misschien niet helemaal de voetbalgame waar mensen op gehoopt hadden. Het lijkt wel alsof FIFA games inmiddels net zoiets zijn geworden als McDonald's: op een gegeven moment heb je er gewoon genoeg van. Een vieze nasmaak. Natuurlijk verschillen smaken en zijn er genoeg mensen die wél van FIFA houden. Dus neem dit gerust met een korreltje zout. Wij denken alleen dat als je geld wilt neerleggen voor een game er betere opties voor handen zijn, ook wat betreft de sportitels. Wat dacht je van bijvoorbeeld de laatste NBA-titel?

Saint’s Row

Ooit was het heel cool: Saint's Row. Een soort absurde tegenhanger van Grand Theft Auto. Maar eerlijk is eerlijk, de laatste Saint's Row die dit jaar is uitgekomen is niet best. De game heeft veel over de top elementen eruit gelaten, maar voor fans van het eerste uur is dat nou net wat de serie zo leuk maakte. De Saint's Row recensie van ons windt er absoluut geen doekjes om: een magere 4. Ai, ai ai. Niet alleen is de balans ver te zoeken, ook is het verhaal matig en bevat de game te veel bugs.
rainbow six extraction banner reviewf1642546214

Rainbow Six Extraction

Aan sommige formules kun je beter niet sleutelen. Ubisoft had en heeft goud in handen met Rainbow Six Siege. De game werd in het begin niet eens zo heel bijzonder opgepakt, maar Ubisoft bleef continu na release content uitbrengen waardoor er wereldwijd steeds meer spelers bij kwamen. Het werd een heuse eSports-titel. En terecht, want het is een steelgoede game. Maar waarom iemand ooit gedacht heeft om Extraction uit te brengen is de vraag. Ineens ging je met operators een avontuur aan met drie man, het sloeg de plank compleet mis. Mocht je nu tóch denken: ik ben eigenlijk wel stiekem benieuwd naar deze titel. Weet dan dat je de game gewoon 'gratis' kunt spelen via Game Pass.

Babylon’s Fall

Tja, wat moeten we hier nou over zeggen? De gameplay zag er nog wel aardig uit met brute hack en slash gevechten tegen allerlei vijanden en eindbazen. En het idee was ook welkom: een game om te spelen met drie spelers. Dat heeft lang niet elke co-op game, een even aantal geniet toch vaak de voorkeur. Maar Babylon's Fall sloeg helemaal de plank mis en is een wereldwijd flop geworden. De gameplay was ontzettend herhalend en de game zat vol met mankementen. Eigenlijk hoeven we er niet eens veel meer woorden aan vuil te maken. Over smaak valt te twisten, maar niet wat betreft deze titel. Deze wil je absoluut niet kopen. Nooit.

Vampire The Masquerade: Coteries of New York

Op papier klinkt het zo goed: een nieuwe vampiergame. Maar zoals met alles geldt ook nu: de uitwerking moet wel in orde zijn om er van te kunnen genieten. Je wilt immers ook geen pizza zonder tomatensaus, nietwaar? Hoewel het verhaal van deze vampiergame nog wel in orde is, laat de game toch een hoop steken vallen. Zo zijn een hoop puzzels te lastig, is de game grafisch niet al te best en valt er nog wel meer op aan te merken. Dit deed onze Stefan dan ook uitvoerig in zijn Vampire The Masquerade: The Coteries of New York recensie. Al moet gezegd worden: hij gaf een 7.5 en dat is niet eens zo heel slecht. Misschien een kwestie van budgetbaktitel. Maar er zijn vast betere titels op de markt waar jij je geld aan kunt spenderen.
Heb jij nog games uit 2022 waarvan je zegt: skippen?! Laat het hieronder weten in de comments.