Kojima: “Death Stranding 2 is geen gewoon vervolg”

News
dinsdag, 20 december 2022 om 14:30
death stranding 2f1671724618
Hideo Kojima bevestigde tijdens The Game Awards eindelijk het bestaan van Death Stranding 2. Hoewel we bekende gezichten zagen in de onthulling is dit volgens Kojima niet zomaar een tweede deel. Er zijn namelijk veel mogelijkheden die bij de eerste game niet bestonden.
Hideo Kojima maakt vaak games die een beetje anders zijn dan anders. Zelfs wanneer hij een vervolg maakt op een eerdere game lijkt hij geen twee keer hetzelfde te willen doen. In zijn eigen podcast laat hij bijvoorbeeld weten dat hij zichzelf uitdaagt met Death Stranding 2.
Dat is deels omdat de technologie verder is. In Kojima’s woorden zijn “dingen die eerst onmogelijk waren nu mogelijk,” waardoor Death Stranding 2 “niet zomaar een gewoon vervolg is”. Kojima gaat er daarbij helaas niet op in wat voor veranderingen er zoal zijn doorgevoerd.
Maar er is wel een doel met Death Stranding 2 om ook nieuwe spelers aan te trekken. Kojima zegt dat hij hoopt dat mensen die Sam, de protagonist uit de eerste game, leuk vonden terugkomen voor het vervolg. Maar hij wil ook dat mensen die de eerste game niet hebben gespeeld Death Stranding 2 misschien oppakken. Daarom is Death Stranding 2 “nostalgisch maar ook nieuw”.

Nog meer Kojima games op weg

Overigens werkt Kojima aan nog meer games dan alleen Death Stranding 2. Zo is er ook een Xbox-exclusive van zijn hand op weg. Mogelijk is dat de gelekte game Overdose, maar dat kan ook een derde game zijn.

Populair Nieuws