Feyenoord maakt indruk bij terugkeer in de Champions League

News
woensdag, 20 september 2023 om 12:00
Feyenoord is met een uitstekende prestatie begonnen aan hun avontuur in de Champions League door Celtic te verslaan. De wedstrijd eindigde met een opmerkelijke wending, aangezien de Schotse ploeg eindigde met slechts negen spelers op het veld.
In de eerste helft van het duel waren beide teams behoorlijk in evenwicht. Kansen waren schaars en het tempo was hoog. Toch was het in de blessuretijd van de eerste helft dat Feyenoord een doorbraak beleefde. Calvin Stengs, de aanvallende middenvelder van Feyenoord, benutte een vrije trap op briljante wijze. Hij maakte gebruik van een erg slimme afleidingsmanoeuvre van zijn teamgenoot David Hancko, die in de muur stond en het zicht van de Celtic-keeper Joe Hart belemmerde. Het resultaat was een verrassende 1-0 voorsprong voor Feyenoord.
Na de rust vergrootte Feyenoord hun voorsprong vanaf de strafschopstip. Igor Paixão werd richting het doel gestuurd door een slimme pass van Stengs. Gustaf Lagebielke van Celtic bracht hem ten val met een overtreding en kreeg zijn tweede gele kaart, wat resulteerde in een rode kaart en een penalty voor Feyenoord. Hoewel Paixão de strafschop nam, werd zijn inzet gestopt door Hart.
Even later kreeg Celtic een nieuwe tegenslag toen Odin Thiago Holm een directe rode kaart ontving. Ondanks deze grote voordelen voor Feyenoord, werd een doelpunt van Lutsharel Geertruida geannuleerd na een VAR-beoordeling wegens buitenspel.

Zelfvertrouwen voor Feyenoord

Uiteindelijk maakte invaller Alireza Jahanbakhsh een doelpunt dat de overwinning voor Feyenoord veiligstelde. Deze indrukwekkende overwinning geeft Feyenoord een flinke dosis zelfvertrouwen voor hun aanstaande confrontatie met aartsrivaal Ajax in de Klassieker. De fans van Feyenoord kunnen met optimisme uitkijken naar hun verdere avontuur in de Champions League na deze veelbelovende start.