Sony: “PS5 voorraad wordt pas in 2024 normaal”

News
dinsdag, 31 mei 2022 om 11:00
playstation 5 thumbf1624433855
De PS5 is de laatste tijd weer wat beter beschikbaar, maar er is nog geen sprake van normale voorraad. Daar moet binnen een paar jaar verbetering in komen. Sony verwacht dat de PS5 in 2024 beter te leveren is, waarna hij ook weer beter zal gaan verkopen dan de PS4.
In een financiële presentatie heeft Sony wat verwachtingen over de verkoop van de PS5 gedeeld. Daarbij werd aangekaart dat de PS5 het in zijn eerste jaar beter deed dan de PS4 in het eerste jaar dat die op de markt was. Maar wanneer je de tweede jaren van beide consoles vergelijkt doet de PS5 het wat minder, wat het bedrijf wijt aan voorraadproblemen.
De oorzaken daarvan zijn inmiddels bekend: de pandemie werd genoemd en ook de oorlog in Oekraïne heeft negatieve invloed op de levering van onderdelen voor de PS5. Toch verwacht Sony dat de PS5 het vanaf zijn vierde jaar, in 2024, weer beter kan gaan doen dan de PS4 het in zijn eigen vierde jaar deed. Sony hoopt dan ook in 2025 te kunnen stoppen met de ondersteuning van de PS4.
Om dat te bereiken haalt Sony bijvoorbeeld onderdelen bij verschillende leveranciers. Op die manier kan het bedrijf sneller reageren als er veranderingen zijn in de markt en één leverancier bijvoorbeeld plotseling minder kan leveren. Ook houdt Sony zich bezig met de logistieke kant van de levering, zodat onderdelen en consoles optimaal vervoerd kunnen worden.
playstation 5f1603819462

Ontwikkelingen PS5 voorraad zijn veelbelovend

Sony heeft de laatste tijd vaker aangegeven dat er hard gewerkt wordt aan een betere PS5-voorraad. Zo moeten er dit jaar al meer consoles komen dan vorig jaar. Ook zijn er kleine hardware-aanpassingen die kunnen zorgen dat het beter gaat met de voorraad.

Populair Nieuws