Klassieke Star Wars game krijgt een 4K remaster

News
woensdag, 23 augustus 2023 om 12:30
star wars dark forcesf1692784315
Door de jaren heen zijn er enorm veel Star Wars games verschenen, waarbij de kwaliteit sterk uiteen loopt. Eén van de klassiekers, Star Wars: Dark Forces, krijgt nu een 4K remaster.
Veel spelers kijken met plezier terug op de Star Wars Jedi Knight games, met Kyle Katarn in de hoofdrol. Jedi Knight was alleen niet de eerste game waarin de protagonist verscheen. Hij maakte namelijk zijn debuut in 1995 in Star Wars: Dark Forces, waarin hij nog geen Jedi was. Dark Forces is dan ook een FPS waarin je het met blasters en andere vuurwapens moet opnemen tegen stormtroopers, buitenaardse monsters en bounty hunters.
De klassieker wordt nu nieuw leven ingeblazen door Nightdive Studios. De studio werkt aan een remaster die de originele stijl behoudt, maar ondertussen wel moderne features biedt. Zo is er ondersteuning voor 4K resolutie (voor de platformen die de hoge resolutie kunnen draaien), moderne controls, ondersteuning voor widescreen en een framerate van 60 fps.

Het originele gevoel behouden

Nightdive wil spelers dan ook spelers hetzelfde gevoel geven als wanneer ze de game destijds voor het eerst speelden. Dat zegt Nightdive’s Larry Kuperman in gesprek met IGN.

“Onze mantra gaat altijd over behoud. En je behoudt dingen niet door ze te veranderen.”

De remaster van Star Wars: Dark Forces zal volgens Kuperman ook niet voor de volle prijs in de digitale winkelschappen komen te liggen. De remaster zal waarschijnlijk tussen de ‘20 en 30 dollar gaat kosten’. De remaster komt uit voor de PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch en PC.