Xbox Insiders bedienen Netflix nu met tv-afstandsbediening

News
vrijdag, 10 september 2021 om 8:00
xbox series x0f1582274529
Microsoft test de mogelijkheid om door het Xbox-dashboard te navigeren met tv-afstandsbedieningen. Een nieuwe versie van het Xbox-dashboard voor Xbox Series S/X-consoles wordt getest onder geselecteerde Xbox Insiders. Het nieuwe dashboard maakt nieuwe HDMI-CEC-functies mogelijk waarmee gewone tv-afstandsbedieningen over het Xbox-dashboard kunnen navigeren en streaming-apps zoals Netflix kunnen bedienen.
De Xbox Series S/X-consoles hadden al enkele HDMI-CEC-functies om het tv-volume te regelen of de tv aan te zetten wanneer een Xbox opstart. Met de nieuwe toevoegingen die nu worden getest hoef je niet naar een Xbox-controller te reiken als je gewoon naar Netflix, Twitch, Disney+ of andere streaming-apps wil kijken.

What is HDMI-CEC?

CEC staat voor Consumer Electronics Control en is gemaakt om apparaten die via HDMI zijn aangesloten, samen te laten werken. Op een basisniveau betekent een HDMI-CEC-opstelling dat als je je tv uitschakelt, ook je soundbar of Blu-ray-speler wordt uitgeschakeld.
De nieuwe HDMI-CEC-functie van de Xbox-consoles brengen ook een optie om de invoer voor je tv naar je Xbox te schakelen door op de Xbox-knop op een controller te drukken. Je hebt misschien al een tv-afstandsbediening die je Xbox kan bedienen met infraroodopdrachten, maar de toevoeging van HDMI-CEC-bediening zou het schakelen tussen invoermethodes beter moeten maken.

Xbox voor meer dan games en Netflix?

Het betekent ook dat je mogelijk één controller kunt gebruiken voor al jouw apparatuur, ongeacht het merk. De Xbox Series X en S hadden al een beperkte HDMI-CEC-integratie, waarmee je het volume van je tv kunt regelen of je tv samen met je console kunt inschakelen. Maar deze extra integratie zou het gebruik van je Xbox als een volledig mediacentrum een ​​veel bereikbaarder voorstel maken.
De nieuwe opties zijn te vinden in het HDMI-CEC-instellingengedeelte van het Xbox-dashboard en zijn momenteel alleen beschikbaar voor testers in de Alpha Skip-Ahead- en Alpha Xbox Insider rings. Naar verwachting komen deze nieuwe functies de komende maanden naar alle Xbox Series S/X-consoles.

Populair Nieuws