Microsoft introduceert nieuwsfeed Microsoft Start

News
vrijdag, 10 september 2021 om 9:00
Microsoft schrijft op het officiële Windows-blog dat het bredijf met nieuwe nieuwsfeed komt, als vervanging van Microsoft Nieuws. Deze nieuwsfeed, genaamd Microsoft Start, kun je instellen naar je eigen wensen.
Microsoft noemt de nieuwe feed Microsoft Start. Het moet de opvolger worden van Microsoft Nieuws en het 25 jaar oude MSN. Microsoft Nieuws wordt echt vervangen, maar MSN blijft nog wel bestaan. De bedoeling van Microsoft Start is dat mensen niet meer door een lange lijst met artikelen heen moeten gaan om uiteindelijk een interessant nieuwsbericht te vinden. Microsoft Start moet ervoor zorgen dat je alleen de artikelen te zien krijgt waar je zelf geïnteresseerd in bent.

Hoe werkt Microsoft Start?

Volgens een onderzoek in opdracht van Microsoft zoeken mensen dagelijks meer dan vijf feeds af op zoek naar nieuws dat ze interessant vinden. Dat wilt Microsoft veranderen. Microsoft Start maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en machine learning, waardoor de feed zich aanpast aan de gebruiker.
Daarnaast kan je ook zelf aanpassingen doen aan wat je allemaal wel en niet wil zien. Dat doe je aan de hand van het doorgeven van je locatie en je interesses. Je krijgt zo alleen de artikelen te zien die jou echt interesseren. Je kan bijvoorbeeld direct de uitslagen zien van de wedstrijden van je favoriete voetbalteam.
Microsoft Start is beschikbaar op de desktop en op mobiele telefoons. Microsoft Start komt ook uit op Windows 10 en 11. Op windows 10 is de nieuwsfeed te vinden via browser of de taakbalk. In Windows 11 krijgt Microsoft Start een eigen widget. De nieuwsfeed is al beschikbaar via een site of een app.

Populair Nieuws