Kindvriendelijke Star Trek-serie krijgt toch geen tweede seizoen

News
maandag, 26 juni 2023 om 12:30
star trek prodigyf1687770961
Met Star Trek: Prodigy was er ook eindelijk een serie in de franchise die gericht was op een jonger publiek. Maar de kindvriendelijke serie krijgt, ondanks eerdere beloftes, toch geen tweede seizoen.
De laatste jaren zijn er veel verschillende Star Trek-projecten verschenen. Zo kroop Patrick Stewart weer in de huid van Jean-Luc Picard in Star Trek: Picard, loopt Star Trek: Discovery ondertussen al vier seizoenen en het nieuwe Star Trek: Strange New Worlds wordt zeer enthousiast ontvangen onder trekkies.
Paramount en Nickelodeon kwamen daarnaast ook met een kindvriendelijke serie genaamd Star Trek: Prodigy. Het eerste seizoen van de animatieserie telde 20 afleveringen en richtte zich op een groep jonge aliens, die het verlaten Starfleet-schip USS Protostar vinden. Het eerste seizoen werd positief ontvangen en er waren dan ook plannen voor een tweede seizoen in 2023.
Maar nu blijkt dat Paramount de show plotseling heeft geannuleerd, zo meldt Deadline. Seizoen 2 komt niet op streamingdienst Paramount+ te staan en de bestaande afleveringen worden binnenkort verwijderd. Mogelijk wordt er wel gezocht naar een mogelijkheid om het tweede seizoen naar een andere streamingdienst te brengen.

Star Trek: Prodigy niet het enige slachtoffer

Paramount is druk bezig geweest, want naast de Star Trek-serie worden er nog eens drie andere projecten geannuleerd en van Paramount+ gehaald. Het gaat om de series Grease: Rise of the Pink Ladies, Queen of the Universe en The Game.
De verwijdering gaat gelijktijdig met het toevoegen van Showtime series op Paramount+. In Nederland werken de partijen al samen via SkyShowtime, waar content van Paramount, Universal, Showtime, Nickelodeon en meer op te zien is.