Keert een populaire zombie franchise eindelijk terug?

News
dinsdag, 09 mei 2023 om 9:00
dead risingf1683559110
Zombie games waren een lange tijd zeer populair, maar veel franchises zijn uitgestorven. Nu zijn er alleen geruchten dat een populaire zombie franchise weer uit de dood opstaat.
Soms lijkt het er een beetje op dat ontwikkelaars en uitgevers geen inspiratie meer hebben. Er worden namelijk veel nieuwe games aangekondigd in een langlopende franchises of oude, geliefde games worden weer nieuw leven ingeblazen middels een remaster of remake.
Ook Capcom lijkt weer beroep te doen om een franchise die vroeger veel geld in het laatje bracht, maar waar we al lang niks meer van hebben gezien. Volgens Jez Corden van Windows Central zijn er namelijk geruchten dat Capcom bezig is met een Dead Rising game. Of het een compleet nieuw deel wordt is nog niet bekend, maar Corden heeft gehoord dat het om een reboot van de franchise zou gaan.

Zombies fotograferen in Dead Rising

De eerste Dead Rising game kwam uit in 2006, als exclusieve game voor de Xbox 360. Spelers stapten in de schoenen van Frank West, een freelance fotograaf die afreist naar een plaatje in Colorado voor een mogelijke scoop. Hij komt daar alleen midden in een zombie-apocalypse terecht en moet zien te overleven in een winkelcentrum.
De eerste game in de franchise was enorm succesvol, waardoor er al snel groen licht werd gegeven aan meerdere sequels. Er werd zelfs gewerkt aan Dead Rising 5 door Capcom Vancouver, maar dat project werd geannuleerd toen de ontwikkelaar kopje onder ging. Mogelijk krijgen we dus in de komende jaren eindelijk weer een nieuw deel in de Dead Rising franchise.