Justice League’s ‘Snyder cut’ bevat geen Joss Whedon-beelden

News
maandag, 27 juli 2020 om 8:00
justice leage 2017f1595785091
De film Justice League kreeg werd in 2017 met gemengde gevoelens onthaald. Veel van de problemen met de film werden toegeschreven aan Joss Whedon, die Zack Snyder verving als regisseur. De vraag naar een zogenaamde ‘Snyder cut’ zal volgend jaar beantwoord worden en deze versie bevat volgens Snyder geen enkel beeld dat is opgenomen door Joss Whedon.
Zack Snyder was de oorspronkelijke regisseur van Justice League, maar moest het project na het overlijden van zijn dochter uit handen geven. Joss Whedon nam de film op zich, maar kwam onder grote druk te staan vanuit Warner Bros., die zeer specifieke eisen had voor de film. Het eindresultaat was voor veel fans een tegenvaller. Zij vroegen uiteindelijk om een 'Snyder cut', waarin de beelden van Whedon geschrapt zouden worden.

Liever geen Justice League dan Joss Whedon-beelden

Nu de ‘Snyder cut’ daadwerkelijk gemaakt wordt en dichterbij komt, had Zack Snyder tijdens het digitale evenement Justice Con het nodige te melden over de twee versies van de film. Zo zou hij het hele project liever vernietigen dan één beeld te gebruiken dat hij niet zelf had opgenomen. Over zijn eigen versie zei hij het volgende:

Snyder cut volgend jaar te zien

Het moge duidelijk zijn dat Snyder niet blij is met het werk van Whedon, of in ieder geval niet te spreken is over de omstandigheden waarin Justice league is afgemaakt nadat hij de film uit handen moest geven. De Snyder cut zal dus voor zover mogelijk geheel Zack Snyder’s visie zijn. De versie van de film komt in 2021 uit op HBO Max. Ook los van de Snyder cut staan er DC-films op de planning.