Duitsland heeft nieuwe bondscoach voor Die Mannschaft gevonden

News
maandag, 25 september 2023 om 11:00
Julian Nagelsmann is benoemd tot de nieuwe bondscoach van Die Mannschaft (bijnaam nationaal elftal Duitsland), met een contract dat loopt tot 31 juli 2024. Dit contract loop enkele weken tot na de finale van het EK, dat in Duitsland plaatsvindt.
Nagelsmann was de gedroomde kandidaat voor de Duitse nationale ploeg, hoewel Louis van Gaal ook meermaals werd genoemd als mogelijke kandidaat. Nagelsmann heeft eerder gecoacht bij clubs als Hoffenheim, RB Leipzig en Bayern München. Hij verliet Bayern München eerder dit jaar en heeft nu deze nieuwe uitdaging aanvaard als bondscoach van Duitsland.

Bayern München

De voormalige bondscoach, Hansi Flick (eerder actief bij Bayern München), werd ontslagen na een erg teleurstellende periode waarin Duitsland slechts vier van zijn laatste zeventien wedstrijden won en op het WK in Qatar voortijdig werd uitgeschakeld en recent in een oefenwedstrijd een 4-1 nederlaag tegen Japan opliep.
Julian Nagelsmann stond ook nog onder contract bij Bayern München, en zijn contract liep oorspronkelijk door tot 2026. Door dit contract te laten ontbinden, heeft hij naar verluidt een aanzienlijk salaris opgegeven.

Een nieuw begin

De Duitse nationale ploeg zal een nieuw tijdperk ingaan onder Nagelsmann, en zijn eerste interlands als bondscoach zullen plaatsvinden op 14 en 17 oktober, wanneer Duitsland oefenwedstrijden speelt tegen de Verenigde Staten en Mexico. Hij zal worden bijgestaan door assistent-coach Sandro Wagner en Benjamin Glück, een bekende van Nagelsmann.
Rudi Völler, sportief directeur van de Duitse voetbalbond, is blij met de aanstelling van Nagelsmann en prijst zijn vermogen om teams te motiveren en zijn diepgaande voetbalkennis. De Duitse voetbalfans zullen uitkijken naar het nieuwe tijdperk onder de slechts 36-jarige Nagelsmann als bondscoach.

Populair Nieuws