Viaplay-kijkers erg ontevreden tijdens F1 GP van Japan

News
maandag, 25 september 2023 om 11:30
f1viaplayf1641918326
Afgelopen weekend was het weer de normale gang van zaken voor Max Verstappen en Red Bull Racing. Toch waren veel kijkers van Viaplay erg ontevreden tijdens de GP van Japan.
Het was vroeg opstaan op zondag voor liefhebbers van de Formule 1. Door het tijdsverschil met Japan begon de Grand Prix afgelopen weekend namelijk vrij vroeg, om 07:00 Nederlandse tijd om precies te zijn.
Wel leek het weer uit te lopen op een succesvolle race voor Max Verstappen, na een dominantie kwalificatie, en dat gebeurde dan ook. De Nederlander wist weer oppermachtig de race te winnen, na een off-weekend in Singapore. Het was niet alleen het bewijs dat Red Bull Racing nog steeds ver verwijderd is van de concurrentie, maar het betekende ook het constructeurskampioenschap voor het team.

Problemen bij Viaplay

Niet alle kijkers van Viaplay waren alleen aan het juichen afgelopen weekend. Er waren namelijk weer veel problemen met de streamingdienst. Zo hadden sommige abonnees last van een constante buffering, waardoor de race ook een stuk later eindigde dan gebruikelijk. Andere gebruikers konden daarentegen de Grand Prix niet kijken in HD en moesten genoegen nemen met korrelig beeld.
Ook de commentatoren van Viaplay moesten het weer ontgelden. Volgens kijkers maken Melroy van Heemskerk en Nelson Valkenburg teveel fouten of verzinnen ze drama tussen coureurs. Hieronder een greep uit de reacties tijdens de GP van Japan.