Joker 2 ruim drie keer zo duur als de eerste film

News
donderdag, 22 februari 2024 om 15:30
jokerf1633592829
Na het grote succes van Joker leek het vrij aannemelijk dat er een vervolg zou komen. Dat is inmiddels goed onderweg en moet zelfs dit jaar nog uitkomen. Warner Bros. lijkt er veel vertrouwen in te hebben, want het budget van de film is enorm toegenomen.
Van een film over Batmans grootste tegenstander verwacht je waarschijnlijk dat hij heel duur is geweest. Maar het budget waarmee de Joker-film uit 2019 is gemaakt viel eigenlijk enorm mee. Die film had namelijk een budget van ongeveer 60 miljoen dollar.
Maar het vervolg blijkt een stuk duurder te zijn, namelijk 200 miljoen (via Variety). Dat is meer dan drie keer zoveel als de eerste film. De salarissen van sterren Joaquin Phoenix (Joker) en Lady Gaga (Harley Quinn). Bij elkaar gaat dat al om 32 miljoen, meer dan de helft van het budget van de eerste film.
Verder is het natuurlijk zo dat vervolgen op succesvolle films vaak een veel hoger budget krijgen. Er is druk om ze groter en beter te maken. Daardoor gaat het kostenplaatje vaak ook omhoog.

Wanneer is de release van Joker: Folie a Deux?

Of al dat geld het waard is geweest, merken we snel genoeg, want de Joker: Folie a Deux, zoals de film voluit heet, verschijnt dit jaar nog. Begin oktober draait hij in de bioscoop. De investering is trouwens wel een risico: het wordt een musical, wat als genre meestal niet goed presteert qua opbrengsten.