Dit zijn de te verwachten specs van de nieuwe iPhone 14

News
woensdag, 17 augustus 2022 om 8:30
De iPhone 14 arriveert binnenkort. De nieuwste smartphone van Apple zal waarschijnlijk al vanaf september te koop zijn. Volgens de Taiwanese nieuwswebsite Economic Times is de proefproductie van de iPhone 14 Pro (Max) al gestart - de laatste fase voordat de nieuwste smartphones van Apple in productie gaan. Dit is waarom je de iPhone 14 kunt overwegen als een upgrade - kortom: alle specs van de nieuwe iPhone 14 op een rij!

Welke varianten op de markt verschijnen van de iPhone 14?

Naast de vertrouwde, standaardversie van de iPhone zal de iPhone 14 geleverd worden in de varianten: Max (vervangt de Mini), de iPhone 14 Pro, en de Pro Max. De Max en Max Pro-versies van de iPhone 14 worden beide geleverd met een 6,7 inch scherm.
Wat de looks betreft vind je veel overeenkomsten tussen de nieuwe versie en de iPhone 13. Wat naar alle waarschijnlijkheid wel verandert bij de Pro-modellen: de notch (het lipje bovenaan het scherm die sensoren en camera huist). De iPhone 14 breekt met de traditie en zal geen notch hebben. Of de Max Pro iPhone 14 ook zonder dit lipje komt, is op dit moment nog onduidelijk.
Chinese bronnen melden dat de iPhone 14 evenals de Max-variant in vijf kleuruitvoeringen verkrijgbaar zullen zijn: wit, zwart, rood, blauw en paars. De Pro-versie, zo ook de iPhone Pro Max, arriveren op de markt in de kleuren graniet, paars, zilver en goud.

Technische specificaties van de iPhone 14

In het opzicht van wat er onder de ‘motorkap’ huist bij de iPhone 14, zit het zo: de Pro en Pro Max krijgen wel de allernieuwste A16-bionic chip, terwijl de goedkopere modellen, de standaardversie en de Max, nog zullen draaien op de A15 bionic-chip. Opvallend: normaliter voorziet Apple alle nieuwe iPhone modellen van de nieuwste chip.
Waar de verbetering wel zit is de batterij - alle nieuwe iPhone 14-modellen krijgen een nieuwe batterij. De verwachting is dat alle modellen over 6GB RAM aan geheugen zullen beschikken. De Pro-modellen van de iPhone 14 zullen beschikken over een sneller LPDDR 5-geheugen, terwijl de 14 en de 14 Max het moeten stellen met RAM-geheugen van het type LPDDR 4X.

Het scherm van de iPhone 14: alle modellen 120Hz

Tenslotte nog aandacht voor het scherm van de nieuwe iPhone 14-modellen. Bij alle versies zal een 120 hertz-scherm voor vloeiende beelden zorgen. Intussen is via een lek bekend dat de iPhone 14-pro modellen met een ‘always-on’ functionaliteit verscheept zullen worden. Kortom: een widget of een klok kan altijd zichtbaar blijven terwijl de rest van het scherm uitstaat.