John Wick schrijver werkt aan nieuwe Dungeons and Dragons serie

  Het lijken gouden tijden te zijn voor fans van Dungeons and Dragons. Er wordt namelijk niet alleen gewerkt aan een film, maar de schrijver van John Wick is nu ook bezig met een serie over de klassieke fantasy serie.

  Wie ook maar een beetje interesse heeft in het fantasy genre, zal vast wel eens gehoord hebben van Dungeons and Dragons. De van origine pen and paper game is door de jaren heen namelijk uitgegroeid tot een complete franchise, van het klassieke bordspel tot aan boeken, games en films.

  De laatstgenoemde soort media is alleen niet zo’n succes geweest voor Dungeons and Dragons. Waar de franchise eigenlijk overal slaagt, is dat nog niet gelukt op het witte doek. Zo is er nu met drie films nog niet hoger gescoord dan een dikke onvoldoende. Daar willen Paramount en Hasbro nu verandering in brengen met een nieuwe film, maar er lijkt nu ook een ander project in ontwikkeling te zijn.

  Televisie serie voor Dungeons and Dragons

  Volgens The Hollywood Reporter is Derek Kolstad, de schrijver en het grote brein achter het John Wick universum en de bijbehorende films, nu ingehuurd om een pitch te schrijven voor een Dungeons and Dragons serie. Het was al eerder duidelijk dat er een idee was voor een serie, maar nu is er ook daadwerkelijk een naam aan het project verbonden. Kolstad is ook geen vreemde als het gaat om series, want de schrijver heeft ook meegewerkt aan The Falcon and the Winter Soldier en de Quibi serie Die Hart.

  Een serie van Dungeons and Dragons is ook een logische conclusie voor Hasbro, de eigenaar van de franchise. De wereld is namelijk zeer uitgebreid, met een enorm scala aan rassen, culturen, landen en natuurlijk verhalen. Met een serie kan de franchise werkelijk haar vleugels spreiden, wat met de compacte duur van een feature film nog niet is gelukt.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.