John Wick Chapter 4 wordt aanzienlijk langer

News
woensdag, 15 februari 2023 om 13:30
john wick 3 trailer john wick is terug 145338f1634655954
Het heeft even moeten duren, maar de vierde John Wick-film staat voor de deur. Het wachten lijkt alleen wel beloond te worden. John Wick Chapter 4 wordt namelijk de langste film in de reeks tot nu toe.
Collider meldt dat de vierde John Wick film 2 uur en 49 minuten lang wordt. Daarmee is het niet alleen de langste film in de reeks, de sprong is ook nog eens vrij groot. De eerste film duurde nog geen twee uur, terwijl de tweede en derde er maar iets overheen gingen.
Het ziet ernaar uit dat deze speelduur vooral te danken is aan de actie. Keanu Reeves liet tegenover Total Film bijvoorbeeld al weten dat de vierde film de meeste actie van alle films bevat, met een ruime marge. Ook regisseur Chad Stahelski beloofde eerder al dat de film lang zou worden, wat dus zeker geen overdrijving was.
John Wick sluit zich daarbij aan bij verschillende andere filmreeksen waarin films steeds langer worden. Met name sinds Avengers: Endgame valt het op veel franchises met steeds langere films komen. Zo gaan meerdere recente Marvel-films richting de drie uur en waren ook titels als The Rise of Skywalker en The Batman flink aan de maat.

Wanneer is de release van John Wick 4?

Het wachten op John Wick 4 zit er bijna op, want de film verschijnt over iets meer dan een maand. Vanaf 23 maart is de film te zien in de Nederlandse bioscopen. Naast Keanu Reeves keren ook Ian McShane en Lance Reddick terug voor de film. Nieuwkomers zijn onder andere Bill Skarsgård (IT) en Clancy Brown (Detroit: Become Human).