John Wick anime in de maak

News
vrijdag, 10 november 2023 om 18:30
john wick 4 st 5 jpg sd highf1699628066
De aanstaande John Wick spinoff-serie belooft een uitbreiding van het Wick-universum, ditmaal geanimeerd in de kenmerkende Japanse stijl van anime.

John Wick anime officieel bekendgemaakt

Regisseur Chad Stahelski maakt eerder vandaag bekend aan de pers dat de John Wick franchise zometeen een anime rijker is. Eerder werd er al een prequel/spin-off (The Continental) uitgebracht in het John Wick Universum. Deze werd door het algemene publiek niet al te positief ontvangen. De hoop is dat deze anime het toch significant beter zal doen.
Hoewel de komst van John Wick 5 nog onzeker is, onthult regisseur Chad Stahelski plannen voor diverse spin offs, waaronder een bijzondere anime-serie ontwikkeld door Japanse, talentvolle anime makers.
Stahelski koestert zijn liefde voor Japanse anime en ziet het als een veelzijdig medium om de wereld van John Wick op een bijzondere en nieuwe wijze te kunnen verkennen en uit te breiden. De regisseur benadrukt de mogelijkheden die Japanse anime biedt om het Wick-universum op een verfijnde en verrassende manier te verkennen en dat de grenzen in live action geen probleem moeten zijn in een potentiële animatieserie vanwege het format (animatie).

Spannend maar toch ook erg veel onduidelijkheid

Het is ook nog onduidelijk of er überhaupt een vijfde deel in deze franchise komt en of dit wel of niet met hoofdrolspeler Keanu Reeves is. Het einde van John Wick: Chapter 4 liet fans nogal speculeren of John Wick na een gevaarlijk gevecht zijn leven had verloren. Regisseur Stahelski liet wel met zekerheid fans weten dat het John Wick universum zich minder gaat focussen op het personage van Keanu Reeves. Wel vertelde de regisseur dat hij openstaat om Keanu Reeves een kleinere rol te verschaffen in toekomstige films.
Er werd namelijk ook bekendgemaakt dat Reeves in 2024 in de film Ballerina zal spelen in een ondersteunende rol.