De John Wick-films zijn echt klaar met Keanu Reeves

News
dinsdag, 07 november 2023 om 11:00
john wick 4 st 5 jpg sd highf1699628066
Regisseur Chad Stahelski heeft fans eindelijk meer duidelijkheid gebracht over de toekomst van het John Wick-universum. Stahelski stelt namelijk dat de films met Keanu Reeves echt klaar zijn.
Hoewel Stahelski aangeeft dat de deur niet volledig gesloten is voor Keanu Reeves om de rol in de toekomst opnieuw op zich te nemen, is het duidelijk dat de hoofdverhaallijn van de franchise tot een einde komt. Dat blijkt uit woorden van de regisseur in een interview met Collider.
De aankondiging komt na het einde van John Wick: Chapter 4, waarin het lot van het hoofdpersonage in twijfel werd getrokken na een dodelijke confrontatie. Dit liet fans speculeren over het voortbestaan van de franchise. Er werd vervolgens olie op het vuur gegooid door producent Lionsgate, dat John Wick 5 wilde gaan maken.
Volgens Stalhelski komt er alleen geen John Wick 5 met Keanu Reeves erin. De regisseur stelt dat de berichten gebaseerd waren op vroegere plannen, maar dat deze ideeën werden geschrapt tijdens de ontwikkeling van John Wick: Chapter 4. Er waren eerst namelijk plannen om de film in twee delen op te splitsen en het einde van het personage op die manier iets uit te stellen.

Keert John Wick toch nog terug?

Hoewel het hoofdverhaal van John Wick tot een einde lijkt te komen, hoeven fans nog niet helemaal afscheid te nemen van Keanu Reeves in deze iconische rol. Er zijn plannen voor Reeves om in 2024 in de film Ballerina te verschijnen in een ondersteunende rol, en er wordt gewerkt aan een nieuwe tv-spinoff binnen het John Wick-universum.
Stahelski geeft aan open te staan voor verdere samenwerking met Reeves, maar benadrukt dat John Wick alleen zou terugkeren als er een zeer overtuigende reden is om het verhaal voort te zetten.