Jenna Ortega is ook niet terug te zien in Scream 7

News
donderdag, 23 november 2023 om 14:00
scream vi st 4 jpg sd high copyright 2022 paramount pictures all rights reservedf1677684289
Na het goed ontvangen Scream 6 zal Jenna Ortega niet terugkeren in de sequel. Dat heeft te maken met het tweede seizoen van Wednesday, de Netflix-serie waarin Ortega de hoofdrol vertolkt.
De reden van het ontbreken van de actrice in de film is het feit dat er planningsconflicten zijn ontstaan met het tweede seizoen van de Netflix-serie Wednesday. Dat meldt Variety. Doordat deze Netflix Original een grote doorbraak was van Ortega en ultiem populair is, is het niet geheel vreemd dat ze de hitserie verkiest boven Scream 7.
Dit nieuws volgt op het ontslag van een andere actrice in de film. Eerder deze week werd namelijk gemeld dat Melissa Barrera ontslagen was vanwege het feit dat de actrice zich had uitgelaten over het conflict tussen Israël en Palestina, waarin Barrera fel koos voor de kant van het Palestijnse Hamas.
Het bedrijf achter de film, Spyglass Media Group, is namelijk van oorsprong een bedrijf begonnen door twee mannen van Joodse komaf. Volgens Spyglass vielen de opmerkingen van Barrera onder anti-semitisme. Barrera speelde Sam Carpenter in Scream 6, de zus van Ortega's personage Tara Carpenter.

Groot probleem voor Scream 7

Voor het ontslag van Barrera waren de schrijvers van Scream 7 al op de hoogte van het vertrek van Ortega. Daardoor werden er al aanpassingen gemaakt aan het script, maar er was nog hoop dat Ortega een paar scenes voor de film kon schieten in een kleinere rol. Nu alleen beide Carpenter-zussen niet terugkeren in de sequel, moeten de schrijvers waarschijnlijk alles omgooien.
Het gerucht gaat dat Courteney Cox, Neve Campbell en Patrick Dempsey mogelijk kunnen terugkeren in het universum van Scream. Campbell vertolkte de oorspronkelijke hoofdrol in de franchise en keerde terug voor Scream uit 2022, maar keerde niet terug in Scream 6 vanwege een dispuut over haar salaris. Scream 7 stond eigenlijk gepland voor een release in 2024, maar zal waarschijnlijk uitgesteld worden door de nieuwe problemen.