Nieuwe Karate Kid film krijgt een aantal zeer bekende gezichten

News
donderdag, 23 november 2023 om 14:30
screenshot 2020 09 04 at 170013f1599231763
Jackie Chan heeft getekend voor een nieuwe Karate Kid film. De originele Karate Kid Daniel LaRusso, gespeeld door acteur Ralph Macchio, zal in de komende film ook weer verschijnen.
Het is onduidelijk is of de twee acteurs terugkeren in dezelfde rol of dat het moet gaan om een heel nieuw verhaal buiten het al gecreëerde Karate Kid-universum.De nieuwe film zal geregisseerd worden door Jonathan Entwistle, bekend van onder andere The End of the F***cking World en I Am Not Okay With This.
De Karate Kid-franchise bevat al veel projecten, waaronder de drie originele films met Ralph Macchio, een film uit 1994 met een vrouwelijke Karate Kid (gespeeld door actrice Hilary Swank) en de laatste film uit 2011 met Will Smiths zoon Jaden in de hoofdrol en Jackie Chan als mentor. De laatste film bleek een onverwachte hit, de film werd goed ontvangen en leverde 360 miljoen dollar op (met slechts een budget van 40 miljoen dollar). Het is geen gekke zet van Sony Pictures dat ze dus nu weer een nieuwe Karate Kid film gaan uitbrengen vanwege de lucratieve mogelijkheden die dit biedt.
Ook is er een uiterst populaire hitserie genaamd Cobra Kai. In die serie gaat het verhaal verder van de originele Karate Kid, maar nu zijn alle broekies dan volwassen mannen. De serie heeft momenteel vijf seizoenen en er wordt ook gewerkt aan een zesde seizoen. Volgens Netflix zal dat seizoen wel de finale zijn.

Open casting voor de nieuwe Karate Kid

Mogelijk interessant om te vermelden is dat de nieuwe film een open casting heeft uitgezonden op Twitter. In de werkelijkheid zal dit betekenen dat potentieel veel kinderen de nieuwe Karate Kid kunnen worden, zeker omdat er specifiek genoemd wordt dat het gaat om een globale casting. Wel is de productie op zoek naar een acteur met Chinese roots, dus niet alle kinderen komen ervoor in aanmerking.
De film staat nu gepland voor een release op 13 december 2024, de vraag is nu of de recente staking nog roet in het eten gaat gooien en deze release date te ambitieus is.