Je kan nu inloggen op je PlayStation-account zonder wachtwoord

News
donderdag, 22 februari 2024 om 13:00
ps5 controllerf1592919068
Ben je iemand die vaak zijn wachtwoord vergeet? Dan heeft PlayStation nu een oplossing om voortaan in te loggen op je account zonder wachtwoord.
Hoewel je je wachtwoord extreem complex kan maken, lijkt het cybercriminelen tegenwoordig altijd wel te lukken om je in te breken op je account. Daarom zijn er al jarenlang opties om je account veiliger te maken, zoals two-factor authentication.
Om ervoor te zorgen dat het nog moeilijker wordt voor cybercriminelen om je account te hacken, heeft PlayStation een nieuwe optie geïntroduceerd. Via X laat het bedrijf weten dat er vanaf nu ondersteuning is voor Passkey.

Hoe kan je Passkey gebruiken?

Als je de nieuwe optie wil gebruiken voor je PSN-account, moet je eerst naar Account Management gaan. Ga vervolgens naar Security en activeer ‘Sign in with Passkey’. Je kan vervolgens een Passkey creëren door de instructies te volgen. Als alles goed is gegaan, krijg je een bevestiging via de mail dat je voortaan kan inloggen via Passkey.
Naast het activeren van je optie bij PSN, heb je daarnaast ook een app nodig om een Passkey aan te maken. De providers die PlayStation zelf aanraadt zijn iCloud Keychain, Google Password Manager, 1Password en Dashlane. Daarnaast wordt aangeraden om goed te checken of de Passkey-provider compatibel is met Google Play services.