FromSoftware-baas geniet van grote vraag naar Bloodborne remake

News
donderdag, 22 februari 2024 om 12:30
bloodborne gameplay ps4 69015f1708596345
Fans vragen al een lange tijd om een remake van Bloodborne. FromSoftware-baas Hidetaka Miyazaki wordt erg blij van de grote vraag naar de game.
FromSoftware is met name bekend geworden door de Dark Souls games, maar als er één game is waar veel fans een remake van willen zien dan is het Bloodborne. De game die exclusief op de PlayStation 4 uitkwam in 2015 is enorm populair en er gaan al jaren geruchten dat er een remake van wordt gemaakt.
Dat laatste is alleen nog officieel bevestigd en het is ondertussen alweer een tijdje geleden dat er een gerucht over opdook. Nu gooit Hidetaka Miyazaki weer wat olie op het vuur. In gesprek met Eurogamer legt de regisseur van Bloodborne en Elden Ring uit dat de game ook geliefd is bij de studio en dat hij erg blij wordt van de respons van fans.

“Het is een titel die ons erg dierbaar is en net zo dierbaar als onze fans. Het maakt me erg blij om te zien dat er nog steeds zoveel mensen gepassioneerd over zijn.”

Komt er een remake van de game?

De topman van FromSoftware denkt dat nieuwe hardware ook kan zorgen om een remake meer waarde te geven. Dingen die niet mogelijk waren op oudere consoles, zijn nu wel ineens mogelijk. Bovendien kan een remake ervoor zorgen dat meer spelers de game kunnen spelen, wat Miyazaki erg belangrijk vindt.
De Japanner kan alleen geen duidelijk antwoord geven of er echt een remake wordt gemaakt van Bloodborne, waar Miyazaki zich voor ontschuldigt. Het is een lastige situatie voor FromSoftware, aangezien de rechten voor Bloodborne in handen zijn van Sony.