World of Warcraft-regisseur vroeg advies aan ChatGPT voor uitbreiding

News
woensdag, 03 mei 2023 om 13:30
world of warcraft dragonflightf1682345312
ChatGPT wordt tegenwoordig voor allerlei manieren gebruikt en AI wordt dan ook gezien als de toekomst. Volgens World of Warcraft-regisseur Ion Hazzikostas is dat momenteel nog niet aan de orde, nadat hij advies vroeg over de volgende uitbreiding.
Met de opkomst van AI de laatste tijd wordt er benadrukt dat de technologie voor veel dingen gebruikt kan worden en in meerdere industrieën zelfs de toekomst is. Zo heeft Ubisoft bijvoorbeeld een AI tool gemaakt die dialogen voor games kan schrijven, wat moet zorgen voor minder werk voor schrijvers.
Ion Hazzikostas, de regisseur van World of Warcraft, is alleen nog niet zo overtuigd van het gebruik van kunstmatige intelligentie voor games. Dat komt nadat hij ChatGPT om advies had gevraagd voor de volgende uitbreiding van de populaire MMO, zo vertelt hij in gesprek met IGN.

“Ik maak geen grappen, het eerste advies wat ik terugkreeg was… Return to the Shadowlands. Dus ik heb het idee dat ik wel goed zit in mijn baan, ik hoef mij nog geen zorgen te maken dat ChatGPT mij vervangt binnenkort.”

Geen succesvol advies

Het antwoord van ChatGPT is opmerkelijk, omdat Shadowlands juist één van de meest gehate uitbreidingen is onder fans. Het spelersaantal zakte ook naar het laagste aantal sinds jaren en Blizzard heeft hard moeten werken om spelers terug te halen naar World of Warcraft.
Dat is de ontwikkelaar in ieder geval goed gelukt met Dragonflight, waarbij er goed is geluisterd naar de feedback van de fans. Zo zijn veel dagelijkse bezigheden uit de game gehaald, waardoor spelers zich kunnen focussen op content die ze echt leuk vinden. Vanaf vandaag is er ook nieuwe content gelanceerd met de grote Embers of Neltharion update.