Japanse ontwikkelaar geeft werknemers vrij voor Monster Hunter Rise

News
woensdag, 24 maart 2021 om 15:00
monster hunter risef1611585484
De Monster Hunter franchise wordt steeds populairder in het Westen, maar in Japan is de serie een waar fenomeen. Het is zelfs zo erg dat de CEO van een Japanse ontwikkelaar heeft besloten om al haar werknemers vrij te geven voor de release van Monster Hunter Rise.
Het heeft een lange tijd geduurd voordat de Monster Hunter games echt voet aan de grond hebben gekregen in het Westen, maar met de release van Monster Hunter World op de PlayStation 4, Xbox One en PC is het Capcom eindelijk gelukt. Dat is in Japan niet nodig, want daar is de franchise al sinds het begin extreem populair. Dat heeft bij elke release tot gevolg dat er enorme rijen voor de gamewinkels staan, al is dat deze keer door het coronavirus niet het geval.
Wat alleen nog steeds het geval is, coronavirus of niet, zijn de hoeveelheid mensen die vrij vragen of vanaf dag één meteen vol met de game aan de slag te kunnen. De CEO van de Japanse ontwikkelaar Mark-On is dat ook opgevallen en heeft daarom een barmhartig besluit genomen, zo meldt YouTuber GajinHunter in een Tweet. Voor de release van Monster Hunter Rise heeft de baas al zijn werknemers vrij gegeven, omdat velen al vrij vroegen en de rest waarschijnlijk zich ook niet kunnen concentreren op zo’n dag.

Eerste echte Monster Hunter op de Switch

Net zoals de voorgaande releases zal Monster Hunter Rise weer als warme broodjes over de toonbank gaan in Japan, maar de game is ook een nieuwe mijlpaal voor de serie. Op de Nintendo Switch is eerder namelijk al Monster Hunter Generations Ultimate verschenen, maar dat was slechts een port van een 3DS game.
Monster Hunter Rise is de allereerste titel in de franchise die echt gebruik maakt van de mogelijkheden van de Nintendo Switch. Dat is niet alleen te zien aan de sprong in graphics in vergelijking met Generations Ultimate, maar ook aan de gameplay. De nieuwe elementen en verbeteringen hebben ervoor gezorgd dat de game in onze review een prachtige 8.5 heeft verdiend!

Populair Nieuws