Eerste Tweet ooit verkocht voor 2,9 miljoen dollar

News
woensdag, 24 maart 2021 om 15:30
twitter 292994 1920f1634235405
Door de jaren heen is gebleken dat Twitter goud waar is, maar aan een enkele Tweet hing nooit een waarde. Daar is nu verandering in gekomen, want de allereerste Tweet ooit is verkocht voor 2,9 miljoen dollar op een veiling.
Veel start-ups beginnen met een droom en die van Jack Dorsey begon op 21 maart 2006. Dat is namelijk de dag dat één van de oprichters van Twitter de allereerste Tweet ooit plaatste op het social media platform. Het bericht was simpel, net zoals het concept destijds: “Just setting up my twttr.”
Sindsdien heeft Twitter enorm veel gedaan voor de bankrekening van Jack Dorsey, die zich dankzij het platform een miljardair mag noemen. Daar is nu nog een flinke smak geld bijgekomen door middel van een veiling, waarbij de eerste Tweet ooit is verkocht voor maar liefst 2,9 miljoen dollar aan Sina Estavi, de CEO van Bridge Oracle. Dat meldt de BBC. De opbrengst zal Dorsey gebruiken om mensen in Afrika die zijn getroffen door het coronavirus te helpen.

Hoe kan je een Tweet kopen?

Het klinkt heel vreemd, het kopen van een Tweet. In tegenstelling tot een kunstwerk of product kan je het immers niet in je handen houden of verhandelen. De eerste Tweet van Jack Dorsey wordt daarom gezien als een NFT, een non-fungible token. Een voorwerp dat niet uitwisselbaar is voor iets anders. Sina Estavi vergelijkt de Tweet met de Mona Lisa. Het bericht van Dorsey zal overigens gewoon voor iedereen zichbaar blijven op Twitter.