James Gunn werkt aan onaangekondigde DC-serie

News
zaterdag, 07 januari 2023 om 12:00
James Gunn heeft het als co-CEO van DC Studios druk: de DCEU wordt namelijk flink op de schop genomen. Dat betekent niet dat de regisseur geen tijd meer heeft om zelf projecten te schrijven voor DC Studios. Gunn heeft namelijk onthuld dat hij aan een nog onaangekondigde serie werkt.
Op Twitter deelde James Gunn gisteren hoe zijn dag eruit zag. Naast bezigheden voor Marvel (zoals ‘referentieacteren’ voor Rocket Raccoon en het uitdelen van bewerkingsnotities voor de derde Guardians of the Galaxy-film) laat Gunn ook weten dat hij een derde heeft geschreven van een onaangekondigde DC serie. Ook had hij twee grote DC Studios vergaderingen.
Fans zijn natuurlijk het meest nieuwsgierig naar die onaangekondigde serie. Vorig jaar werd al bekend dat er naast een tweede seizoen van Peacemaker nog een andere The Suicide Squad spin-off serie in de maak is, namelijk over Amanda Waller. Gunn was al betrokken bij beide projecten. Of deze nieuwe serie iets te maken heeft met de Suicide Squad is nog niet bekend.

DCEU wordt volledig gereboot

Het is ook goed mogelijk dat deze serie over een karakter gaat dat nog niet eerder op het kleine of grote doek is verschenen. Gunn en co-CEO Peter Safran hebben namelijk grote plannen voor de DCEU en lijken het op een hele andere boeg te willen gooien. Zo keert Henry Cavill toch niet terug als Superman, omdat de twee mannen willen focussen op een jongere versie van de superheld. Ook komt er voorlopig geen vervolg op Dwayne Johnsons Black Adam.