Netflix vindt haar Lara Croft voor Tomb Raider-serie

News
woensdag, 15 september 2021 om 17:30
tomb raiderf1631617713
Hayley Atwell gaat de stem inspreken van Lara Croft in de Netflix-animatieserie Tomb Raider. Dat meldt The Hollywood Reporter. De actrice kun je onder andere kennen van haar rol als Peggy Carter in het Marvel Cinematic Universe.
Streamingdiensten produceren vaak animatie-films en series over recent uitgebrachte blockbusters. Denk aan de Pacific Rim: The Black en The Witcher: Nightmare of the Wolf. Dus nu is het de beurt aan Lara Croft om opnieuw te verschijnen na haar beroemde optredens in games van Core Design en Eidos Interactive, die is gestart in 1996.
Nu is via Netflix duidelijk gemaakt dat actrice Hayley Atwell de stem gaat inspreken in de anime-reeks van het bekende personage. Atwell speelde in Marvel-films, Mission: Impossible, en nu vertolkt ze de stem van Lara Croft in de komende Tomb Raider-serie. Ze passen de videogameserie aan tot een anime.
Volgens het Netflix Geeked Twitter-account gaat Atwell's Lara Croft verder na de gebeurtenissen van de videogametrilogie. Je kent Atwell misschien ook van Cinderella (2015) en Christopher Robin (2018). Ze zal volgend jaar ook te zien zijn in Mission Impossible 7.
tomb raider definitive survivor trilogyf1619608032

Tomb Raider anime vervolgt de gamereeks

De nieuwe animatieserie speelt zich af na de gebeurtenissen van de videogameserie die tussen 2013 en 2018 op diverse platformen werd uitgebracht. In de eerste game, simpelweg getiteld Tomb Raider, spoelt een jonge Lara Croft aan op een eiland waar ze moet zien te overleven tijdens haar zoektocht naar een verloren Japans Koninkrijk. Daarna bezocht de heldin in Rise of the Tomb Raider koudere klimaten, terwijl ze door Zuid-Amerika struinde in Shadow of the Tomb Raider.
Tomb Raider bestaat in 2021 precies 25 jaar en om dat te vieren maakt Netflix een Tomb Raider anime-serie. Tomb Raider wordt geschreven door Tasha Huo (The Witcher: Blood Origin, Red Sonja), die samen met dj2 Entertainment-oprichter en CEO Dmitri M. Johnson (Sonic the Hedgehog), Stephan Bugaj en Howard Bliss de uitvoerend producent is. Jacob Robinson wordt uitvoerend producent via zijn bedrijf Tractor Pants.