Is streamingdienst SkyShowtime een succes in Nederland?

News
zaterdag, 05 november 2022 om 9:30
large wheel 16x9f1641571389
SkyShowtime is vorige week in Nederland gelanceerd. De directeur van het platform heeft nu in grote lijnen laten weten of het ook hier een succes is.
Monty Sarhan, directeur van SkyShowtime, is tevreden over de ontvangst van de streamingdienst op de Nederlandse markt. Dit meldt het AD. Het succes in Nederland is volgens Sarhan 'boven alle verwachtingen'. Hoeveel abonnees de streamingdienst precies heeft, is nog niet bekend gemaakt. Maar Sarhan spreekt hier in ieder geval positief over.
Dat SkyShowtime zo presteert in Nederland, komt gedeeltelijk door een aanbieding die de streamingdienst voor een korte periode heeft. Deze actie is vergelijkbaar met de korting die HBO Max had toen de streamingdienst eerder dit jaar naar Nederland kwam. Als je voor 6 december een abonnement neemt, krijg je levenslang 50 procent korting erop. De maandelijkse kosten zijn dan 3,49 euro per maand in plaats van 6,99 euro.

Wat is het SkyShowtime aanbod precies?

De streamingdienst is een samenwerking tussen Comcat en Paramount en SkyShowtime bevat dus films en series van Dreamworks, Nickelodeon, Paramount, Sky en Universal. Het SkyShowtime aanbod heeft dus allerlei klassiekers, zoals Back to The Future, The Godfather en Psycho. Maar daarnaast zijn er natuurlijk ook wat meer moderne films te zien op de streamingdienst. Zo bevinden de dit jaar uitgekomen Sonic 2, Jackass Forever en The Lost City zich in het aanbod.
Verder zijn er op de streamingdienst ook nieuwe series te vinden. Zo is de Halo serie (gebaseerd op de videogame) te zien op SkyShowtime, net als de iCarly Reboot en Star Trek Strange New Worlds.