Red Bull Racing wil verbroken record dolgraag weer in handen krijgen

News
vrijdag, 13 oktober 2023 om 9:30
max verstappen gp qatar 2023 pitstopf1697181498
Tijdens de GP van Qatar wist McLaren een razendsnelle pitstop neer te zetten, met een nieuw record als gevolg. De monteurs van Red Bull Racing willen dat record nu weer dolgraag in handen krijgen.
In 2021 werden halverwege het seizoen plotseling nieuwe regels geïntroduceerd voor pitstops. Volgens Mercedes zou het najagen van snelle tijden en het niet naleven van security checks namelijk zorgen voor onveilige situaties. Sindsdien moeten monteurs daarom per stap wachten op een automatische goedkeuring, voordat de volgende stap in het proces gezet kan worden.
Door de nieuwe regels werd verwacht dat het niet meer mogelijk zou zijn om pitstops te behalen van minder dan twee seconden. Red Bull Racing, dat al jarenlang de kroon spant als het gaat om razendsnelle pitstops, is het sindsdien alleen al twee keer gelukt. Het record van het team is nu alleen verbroken met een bizar snelle pitstop van 1.8 seconden door McLaren tijdens de GP van Qatar.
Calum Nicholas, één van de meest uitgesproken en herkenbare monteurs van Red Bull Racing, was te gast bij de podcast van Sky Sports om te praten over het verbroken record en hoe zijn collega’s er over denken.

“Ik zou graag willen zeggen dat wij hen geïnspireerd hebben, maar dat is niet zo. Ze hebben het geweldig gedaan en we zijn totaal niet geïrriteerd. Aan de andere kant zou ik het natuurlijk wel heel graag weer terug willen. Ik kan me voorstellen dat al mijn collega’s daar hetzelfde over denken. Nu is het gewoon zaak om ons te blijven focussen en veel te oefenen. Dan gaan we wel zien of het terug kunnen krijgen naar de plek waarvan wij geloven dat het thuis hoort.”

Concurrentie ligt altijd op de loer

Nicholas is niet verrast dat een ander team het record heeft verbroken. Het maakt volgens de monteur namelijk niks uit waar je staat in de Formule 1, er zit altijd wel een ander team je op de hielen. De monteurs van McLaren hebben de laatste maanden heel hard gewerkt aan de pitstops en er veel tijd in gestoken.
Het is dan ook belangrijk in de Formule 1 om nooit stil te blijven staan en altijd proberen om jezelf te verbeteren. Max Verstappen heeft eerder gezegd dat hij niemand bij Red Bull Racing daar aan hoeft te herinneren. Iedereen in het team weet en is erop gebrand om constant zichzelf te verbeteren.