Update - Is de eerste F1 Grand Prix van 2023 nu al geannuleerd?

News
vrijdag, 02 december 2022 om 12:30
f1 gp china 2019f1669191597
Niet zo lang geleden is de kalender voor het F1 2023-seizoen gepresenteerd. Naar verluidt mogen we er nu al in gaan krassen, omdat ze eerste Grand Prix al is geannuleerd volgens de BBC.

Update - GP van China officieel geannuleerd

Het blijkt dat de geruchten het bij het juiste eind hadden. Door Liberty Media en de FIA is nu namelijk officieel bekendgemaakt dat de Grand Prix van China voor 2023 officieel is geannuleerd.
Origineel bericht:
Net zoals veel andere sporten heeft de Formule 1 de laatste jaren veel last gehad van het coronavirus. In 2020 moest daardoor bijna de hele kalender last minute op de schop worden gegooid en een beroep worden gedaan op oude circuits.
Het lijkt erop dat het virus momenteel voor bijna geen problemen meer zorgt in de motorsport, maar volgens de BBC heeft het wel degelijk invloed. De Britse omroep meldt namelijk dat de Grand Prix van China voor 2023 nu al is geannuleerd, slechts een paar dagen na het einde van het 2022-seizoen.
De reden voor het annuleren zou het strenge corona-beleid van de Chinese regering zijn. In het land moet iemand die het coronavirus oploopt vijf dagen in een isolatiecentrum doorbrengen en daarna nog drie dagen geïsoleerd thuis zitten. Voor de teams zou het niet mogelijk zijn om personeel verplicht acht dagen in isolatie door te laten brengen als ze de pech hebben om het virus te pakken.

Wordt de Grand Prix van China vervangen?

Liberty Media, de FIA en de organisatie van de Grand Prix van China hebben nog niet gereageerd op de publicatie van de BBC. De verwachting is dat in de komende dagen er een uitspraak zal worden gedaan over de Grand Prix.
Volgens de BBC zal er in het geval van een annulering ook geen vervangende race komen. In plaats daarvan zal de Grand Prix van Azerbeidzjan een week worden opgeschoven, zodat er geen gat valt van vier weken in de F1 2023-kalender.
Dit bericht is bijgewerkt op 2 december 2022.