‘iPhone 14 wordt de basis voor goedkoper model’

News
dinsdag, 15 augustus 2023 om 12:00
De iPhone is niet goedkoop, in ieder geval niet als je het model dat jaarlijks in september verschijnt wil hebben. Als je wat minder wil uitgeven, kun je gaan voor een iPhone SE. Nieuwe geruchten beweren dat de nieuwe variant gaat lijken op de iPhone 14.
De iPhone SE dient als goedkoper alternatief voor de gewone iPhone line-up. Helaas verschijnt de SE niet elk jaar. Er zijn zelfs twijfels of er ooit nog een nieuwe iPhone SE komt, maar recentere geruchten suggereren van wel.
De nieuwe iPhone SE zou nog even op zich laten wachten (tot 2025), maar tegen die tijd wel aardig wat upgrades hebben ten opzichte van de huidige SE. Zo krijgt hij Face ID en een actieknop, beweert Twitter-gebruiker Unknownz21. Vooral dat laatste valt op, want dat is een feature die pas dit jaar wordt verwacht bij duurdere iPhones.
De iPhone SE zou nog altijd maar één camera achterop hebben, maar volgens een eerder gerucht wel upgraden van een LCD-scherm naar een OLED-display. De verwachting is dat de telefoon een USB-C port krijgt. Dat is alleen geen grote verrassing, aangezien dat tegen de tijd dat de nieuwe SE verwacht wordt verplicht is in de EU.

iPhone SE gebruikt iPhone 14 design

Qua design zal de iPhone SE waarschijnlijk op de iPhone 14 lijken. Ook dat is geen grote verrassing voor de goedkopere iPhone. SE-modellen gebruiken meestal een design dat al wat ouder is en niet meer gebruikt wordt voor de vlaggenschepen.