iPhone gebruikers zitten nu vast aan iOS 17

News
vrijdag, 06 oktober 2023 om 16:30
iphone 15 3f1696190922
Met de iPhone 15 is ook een nieuwe versie van het iPhone-besturingssysteem iOS gelanceerd. Maar wie niet tevreden is met iOS 17 heeft nu pech. Terugkeren naar iOS 16 is niet meer mogelijk.
De lancering van een nieuwe iPhone is niet alleen interessant voor wie een hardware-upgrade overweegt. Er verschijnt namelijk ook altijd een nieuwe versie van iOS, die ook voor toestellen van een paar jaar oud beschikbaar is. Veel mensen zullen inmiddels zijn overgegaan op iOS 17 en vanaf nu kunnen gebruikers ook niet meer terug.
Apple is namelijk gestopt met het ‘signen’ van iOS 16 en een aantal eerdere versies van iOS 17 (via MacRumors). Alleen versies van iOS die signed zijn kunnen officieel gedownload en geïnstalleerd worden. Meestal zijn dat alleen de twee of drie meest recente versies, om veiligheidsrisico’s (en jailbreaking) te voorkomen.
De laatste versie van iOS 16 die nog signed was, is dat nu niet meer, waardoor je niet meer kunt downgraden. Mocht de nieuwste versie van iOS 17 (17.0.3) problemen veroorzaken op jouw telefoon, dan kun je nog wel terug naar 17.0.2. De versies 17.0.1 en de oorspronkelijk build van iOS 17 zijn ook niet meer signed.

Nieuwe iOS-update lost iPhone 15 probleem op

Voor de meeste gebruikers zal het niet zoveel uitmaken dat ze niet meer kunnen downgraden. Het is doorgaans slim om je telefoon up to date te houden en bovendien lost de nieuwste versie van iOS 17 een groot probleem van de iPhone 15 op. Als het goed is raakt hij nu niet meer oververhit van basale, niet al te intensieve taken.