Cyberpunk 2077 is nu zelfs populairder dan The Witcher 3

News
vrijdag, 06 oktober 2023 om 16:00
2023 09 05 idris elba cyberpunk phantom libertyf1696591912
Cyberpunk 2077 had zeker geen goede start. Maar ontwikkelaar CD Projekt RED heeft het roer dusdanig weten om te gooien, dat de game nu zelfs populairder is dan The Witcher 3.
Met een gloednieuwe wereld, veelbelovende features en met The Witcher 3: Wild Hunt als laatste game, had Cyberpunk 2077 een enorme hype in 2020. Maar aan die hype kwam vrijwel direct na lancering een einde, toen bleek dat er veel bugs in de game zaten en de PS4- en Xbox One-versie vrijwel niet speelbaar was door de performance.
Het ging zelfs zo ver dat Sony besloot om de PS4-versie van de PlayStation Store te halen. Maar het is CD Projekt RED gelukt om uiteindelijk het tij te keren voor Cyberpunk 2077, door er enorm veel tijd en moeite na lancering in te steken.
Dat heeft nu zeker z’n vruchten afgeworpen. Door het hervonden succes is Cyberpunk 2077 nu namelijk populairder dan The Witcher 3. Dat heeft CEO Adam Kicinski bekendgemaakt tijdens de CD Projekt Red Investor Day. De shooter-RPG is namelijk voorbij gegaan aan 25 miljoen verkochte exemplaren en dat op een sneller tempo dan het avontuur van Geralt of Rivia.

Succesvolle uitbreiding

Spelers van Cyberpunk 2077 kunnen sinds vorige week ook eindelijk aan de slag met de allereerste uitbreiding voor de game. De DLC legt geen windeieren voor CD Projekt RED, want volgens de cijfers is Phantom Liberty in de eerste week al drie miljoen keer verkocht.
Het is bovendien opvallend om te zien wat het populairste platform is voor de uitbreiding. De PlayStation 5 gaat deze keer namelijk niet aan kop, het komt zelfs niet eens in de buurt. 68 procent van de exemplaren is namelijk verkocht op PC, gevolgd door 20 procent op de PlayStation 5 en 13 procent op de Xbox Series X/S.