iPad 2021 en iPad Mini reveal tijdens Apple Event

News
dinsdag, 14 september 2021 om 19:35
ipad 2021 apple eventf1631640709
Tijdens het Apple Event 2021 heeft het bedrijf geüpdatete versies van het een aantal iPad-modellen aangekondigd. Zo krijgt de goedkoopste iPad van Apple een aantal aanpassingen onder de motorkap en komt er een gloednieuwe iPad Mini aan. Beide nieuwe tablets komen later dit jaar uit.

iPad 2021 krijgt nieuwe chip en betere camera

Het goedkoopste model binnen de iPad familie krijgt dit jaar wederom een upgrade aan de binnenkant van het apparaat, zonder het uiterlijk te veranderen. De iPad 2021 heeft dankzij de nieuwere A13-Bionic chip een performance boost van twintig procent vergeleken met het model van vorig jaar. In die tablet zat de A12 chip van Apple verwerkt. Naast de CPU is ook de front camera van de iPad flink verbeterd.
Met een 12 megapixel ultrawide camera kun je scherper dan ooit FaceTimen met je vrienden of meedoen aan Zoom-meetings. Diezelfde camera is dankzij de 'Centre Stage' functie slimmer dan ooit. De camera detecteert namelijk dat jij in beeld staat en volgt je automatisch wanneer je door het beeld beweegt. Handig als je actief bezig bent tijdens een FaceTime-gesprek, maar de softwarefunctie werkt ook met tal van andere apps, waaronder Tiktok en Zoom.
ipad minif1631640598

Een gloednieuwe iPad Mini met nieuwe kleuren en USB-C

Naast de reguliere iPad komt er ook een vernieuwd model van de iPad Mini aan. Verkrijgbaar in vier verschillende kleuren (paars, roze, Starlight en Space Grey) en met een nieuw design, lijkt de iPad Mini van buiten enorm op de iPad Air van vorig jaar. Het nieuwe 8.3-inch Liquid Retina display maakt gebruik van TrueTone-technologie om de kleuren van je scherm aan te passen aan de lichtomstandigheden van de plek waar je je tablet gebruikt.
Met een maximale helderheid van 500 nits kun je bovendien ook in zonlicht je beeldscherm prima aflezen. Verder heeft de nieuwe iPad Mini een nieuwe CPU, dezelfde 12 megapixel camera als de eerdergenoemde iPad 2021, Touch ID ingebouwd in de aan/uit-knop en een USB-C poort voor het opladen van je tablet of aansluiten van accessoires. Daarnaast is er op de launch een model verkrijgbaar dat 5G connectiviteit ondersteunt, zodat je ook onderweg door kunt werken.
ipad mini 2f1631646418

iPads komen later dit jaar uit

Beide nieuwe iPads zijn vanaf 24 september verkrijgbaar. De iPad 2021 is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren en komt met 64GB of 256GB aan opslag. Er is eveneens een versie beschikbaar met cellular, zodat je ook onderweg kunt werken.
  • De iPad 2021 is verkrijgbaar vanaf 389 euro voor de wifi versie of 559 euro voor de wifi+cellular variant
De iPad Mini is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren, is qua opslag te bestellen in 64GB en 256GB varianten en tevens heb je de keuze uit een versie met of zonder cellular ondersteuning.
  • De iPad Mini is verkrijgbaar vanaf 559 euro voor de wifi versie of 729 euro voor de wifi+cellular variant
Naast nieuwe iPads liet Apple tijdens haar event ook een aantal andere producten zien. Zo heeft het bedrijf de nieuwe iPhone 13 en iPhone 13 Pro modellen onthuld en krijgt de smartwatch van Apple een upgrade in de vorm van de Apple Watch Series 7.