Mercedes gaat met speciale F1-auto rijden voor Pride Month

News
donderdag, 09 juni 2022 om 10:30
m315961f1654761493
De hele maand juni is het Pride Month, waarbij er aandacht wordt gevraagd voor de LGBTQ+-gemeenschap. Mercedes gaat daarom met een speciale versie van haar F1-auto rijden.
Als het gaat om social issues, is het team van Mercedes het meest actief in de Formule 1 om er aandacht voor te vragen. Zo reed het team in 2020 en 2021 rond met een zwarte livery, om de Black Lives Matters-beweging te steunen. Dat komt natuurlijk ook door de aanwezigheid van Lewis Hamilton in het team, die zich sterk inzet voor diversiteit en inclusiviteit in de sport.
Voor Pride Month heeft Mercedes nu besloten om opnieuw een aanpassing aan de livery te maken. Deze keer zal niet de complete auto een make-over krijgen, iconische Mercedes-ster zal namelijk in Pride-kleuren gebruikt worden voor de komende drie races. Dat heeft het team laten weten via Twitter, inclusief beelden van het nieuwe ontwerp.
Mercedes houdt het bovendien niet alleen bij het aangepaste logo. Voor Pride Month heeft het team namelijk ook een aantal interne en externe activiteiten gepland en laat het teamleden hun verhalen over Pride Month delen. Lewis Hamilton en George Russell zullen het regenboog-logo ook laten terugkomen op hun helm.

Opvallende timing van Mercedes

De aankondiging van Mercedes om met het speciale logo rond te gaan rijden komt op een opvallend moment. Niet omdat het nu Pride Month is, maar vanwege uitspraken van FIA-president Mohammed bin Sulayem vorige week. De topman had namelijk kritiek op de politieke uitlatingen van onder andere Hamilton, Sebastian Vettel en Lando Norris over bepaalde onderwerpen, waaronder mensenrechten.

Populair Nieuws