IO Interactive wil het niet bij één James Bond game laten

News
maandag, 06 november 2023 om 14:30
project 007 rood 1536x864f1699269450
Er is een nieuwe James Bond-game in ontwikkeling bij IO Interactive. Het is nog niet bekend wanneer die verschijnt, maar toch heeft de studio zich al uitgelaten over een langere toekomst met de geheim agent. Als het aan IO Interactive ligt, komen er meerdere James Bond-games.
Alweer een paar jaar geleden onthulde IO Interactive, de studio achter Hitman, het nieuwe Project 007. Dat wordt een James Bond-game, maar niet één die direct gebaseerd is op de films. De studio maakt een eigen versie van de spion en wil die ook graag gebruiken in meerdere games.
Dat laat Hakan Abrak, de baas van IO Interactive, weten aan Edge (via MP1st). Hij zou graag zien dat spelers op den duur terug kunnen kijken op “meerdere Bond-games van IO”. In het ideale geval kijken spelers in dat geval ook terug op een bijzondere reis met de geheim agent.

Project 007 moet zoals Hitman worden

Abrak wil dat Project 007 een voorbeeld neemt aan de recente Hitman-trilogie, sinds begin dit jaar bekend als World of Assassination. De volledige ervaring is gedurende een paar jaar uitgebracht als meerdere games. Dat is ook hoe IO Interactive intern praat over de James Bond-games.
James Bond lijkt de studio op het lijf geschreven, dankzij overeenkomsten met Hitman. Maar juist door die overeenkomsten zou je ook kunnen denken dat dit een manier is om snel geld te verdienen aan een beroemde licentie. Maar dat is niet het geval: IO Interactive kreeg veel kansen aangeboden om met bekende franchises te werken, maar heeft er veel afgeslagen om Project 007 te mogen maken.