Activison Blizzard Esports ontslaat 50 mensen

  De Esports afdeling van Activision Blizzard gaat door een herstructurering 50 medewerkers ontslaan. Volgens directeur Tony Petitti zijn de ontslagen een gevolg van de corona pandemie.

  Activison Blizzard Esports is onder meer verantwoordelijk voor het runnen van de Overwatch League en de Call of Duty League. Omdat er dankzij het coronavirus geen live toernooien konden plaatsvinden moesten esports evenementen op zoek naar andere oplossingen.

  Activision Blizzard gaat minder inzetten op live toernooien

  Petitti, directeur van sport en entertainment bij Activision Blizzard, zei in een interview met Sports Business Journal dat de groep zichzelf opnieuw moest uitvinden tijdens de pandemie. Ondanks dat de groep in 2020 het overgrote deel van zijn medewerkers heeft behouden, moeten en nu toch kosten bespaard gaan worden.

  Activision Blizzard Esports gaat in de toekomst minder inzetten op live evenementen en meer, zoals nu al bij de Overwatch en Call of Duty leagues gebeurt, op wedstrijden die vanuit huis worden gespeeld. Maar Petitti zegt ook dat live toernooien niet helemaal gaan verdwijnen.

  Call of Duty: Warzone

  Verkijgbaar vanaf 10 march 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.