Internet Explorer komt aan een einde in 2022

News
donderdag, 20 mei 2021 om 10:00
browser 773273 1920f1621495750
Na jaren is het dan eindelijk tijd om vaarwel te zeggen. Internet Explorer wordt vanaf juni 2022 niet meer ondersteund en wordt hierdoor een stuk onveiliger en minder beschikbaar voor gebruik. Wanneer de browser volgend jaar uit de lucht wordt gehaald is het aangeraden voor nog huidige gebruikers over te schakelen naar een alternatie.
Het einde van de originele browser komt niet geheel als verrassing. Microsoft Edge werd automatisch de standaard browser toen een update naar Windows 8 of 10 werd uitgebracht. Internet Explorer werd over het algemeen al minder gebruikt. Ook niet elke gebruiker maakt daadwerkelijk gebruik van de Microsoft browsers. Zo is er bijvoorbeeld Google Chrome, een van de bekendste ramen naar het web onder de meeste Microsoft-gebruikers.
Internet Explorer gaat officieel met pension op 15 juni 2022 en is na deze datum definitief niet meer te gebruiken. Huidige gebruikers van Internet Explorer worden aangeraden over te stappen naar een andere browser, of Microsoft Edge. Dit laat Microsoft weten in een blogpost.

Nostalgische herinneringen aan Internet Explorer

Veel gebruikers van de Windows computer hebben waarschijnlijk wel Internet Explorer gebruikt in het verleden. De browser is dan ook de eerste browser geweest van Microsoft en kwam uit in 1995 samen met Windows 95. Sinds Windows 7 wordt de browser al als gevaarlijk en onbetrouwbaar gezien en daarom kwam Microsoft met een geheel nieuwe browser in 2015, Microsoft Edge.
De herinneringen die we nu hebben aan Internet Explorer krijgen dan ook vanaf juni een plaatsje tussen de andere nostalgische momenten. Voor sommige was deze browser een baanbrekende verandering en andere mochten zich ergeren aan de trage laadtijden op de basisschool tijdens rekenen.