Interne build Horizon Forbidden West naar buiten gelekt

News
vrijdag, 30 december 2022 om 11:00
horizon forbidden west slangf1642430571
Na CD Projekt RED en Rockstar heeft ook Guerrilla nu een probleem met een groot lek. Een interne build van Horizon Forbidden West is namelijk naar buiten gelekt en in vreemde handen gevallen.
Het lijkt erop dat een vertrouwelijke build voor Horizon Forbidden West in de verkeerde handen terecht is gekomen. Twitteraar Lance McDonald heeft dat gemeld, maar niet veel later is de tweet verwijderd. McDonald waarschuwde ook voor een mogelijke DMCA takedown in het bericht. Een Reddit-gebruiker heeft voordat de tweet is verwijderd een screenshot kunnen maken, zo meldt WhatIfGaming.
Ook op PSXHax wordt de gelekte build van Horizon Forbidden West genoemd. Het zou gaan om een alpha-versie van de game, toen hij nog in ontwikkeling was bij Guerrilla. Je zou zeggen dat zo’n versie niks meer waard is na de release van een game, maar dat is niet het geval.
Zo is het mogelijk om in de code te zien wat er allemaal is veranderd of verwijderd ten opzichte van de release versie. Is er bijvoorbeeld content geschrapt. Daarnaast kan er ook andere gevoelige informatie van Guerrilla bemachtigd worden via de broncode.

Nieuwe content voor Horizon Forbidden West

Liefhebbers van Horizon Forbidden West kunnen in ieder geval naar nog iets moois uitkijken. Eerder deze maand heeft Guerrilla namelijk officieel de eerste DLC voor de game onthuld. Het zogeheten Burning Shores speelt zich af in wat er nog over is van Los Angeles. De uitbreiding verschijnt op 19 april 2022.
Daarnaast heeft de Nederlandse studio ook bevestigd dat er wordt gewerkt aan een multiplayer game dat zich afspeelt in het universum van Horizon. Wanneer die game uitkomt is alleen nog onbekend, aangezien de titel zich nog in een zeer vroege fase van ontwikkeling bevindt.