Interesse in Netflix games krijgt flinke boost van GTA

News
donderdag, 25 januari 2024 om 17:30
gta san andreas artworkf1618406855
Met je Netflix-account heb je tegenwoordig niet alleen toegang tot films en series, maar ook tot games. De streamingdienst heeft op dat gebied grootse plannen, maar het aanbod is nog redelijk bescheiden en het aantal spelers in verhouding ook. Daar wist GTA alleen verandering in te brengen.
De games die Netflix aanbiedt worden nog door vrij weinig abonnees daadwerkelijk gespeeld. Die dienst heeft ruim 200 miljoen abonnees, maar er zijn maar een paar miljoen game downloads per maand. Maar in december 2023 was er een enorme stijging.
Mobilegamer.biz meldt namelijk dat er in die maand zo’n 28 miljoen game downloads zijn geweest, bijna drie keer zo veel als de 10 miljoen van november 2023. De extra 18 miljoen zijn bovendien te danken aan één franchise: Grand Theft Auto.
In december werden de games van GTA: The Trilogy - The Definitive Edition namelijk beschikbaar gemaakt via Netflix. Met name GTA: San Andreas werd veel gedownload. De Netflix-release van deze game was goed getimed, gelet op het feit dat aan het begin van dezelfde maand ook de GTA 6 trailer verscheen en veel hype genereerde rondom de franchise.

Wanneer is de release van GTA 6?

Het zal moeten blijken of Netflix de game downloads hoog kan houden, of dat de GTA-boost tijdelijk is. Van GTA 6 zal de streamingdienst waarschijnlijk verder weinig profijt hebben. Die game staat gepland voor een release in 2025, aanvankelijk alleen op PS5 en Xbox Series X. Het lijkt er niet op dat een release via Netflix snel volgt.