Charles Leclerc blijft nog jaren langer bij Ferrari

News
donderdag, 25 januari 2024 om 18:00
charles leclerc gp brazilie 2023f1706198746
Charles Leclerc is voorlopig niet van plan om weg te gaan bij Ferrari. De Monegask heeft namelijk een contractverlenging getekend bij het team.
Aankomend seizoen zorgen voor een grote silly season. Van enorm veel coureurs loopt namelijk het contract af aan het einde van 2024. Als er één coureur van team wisselt of vertrekt, dan kan dat een groot domino-effect als gevolg hebben, net zoals toen het contract van Sebastian Vettel niet werd verlengd door Ferrari.
Datzelfde team wil nu silly season voor zijn, voordat het zijn stercoureur verliest. Via een verklaring op de website heeft het team aangekondigd dat er een contractverlenging is getekend tussen Charles Leclerc en Ferrari. Dat betekent dat de coureur de komende jaren nog blijft bij de equipe uit Maranello. Voor hoeveel seizoenen extra Leclerc heeft getekend is niet bekend.
Teambaas Fred Vasseur is dolblij dat de Monegask het nieuwe contract heeft getekend bij het team.

“Charles' band met de Scuderia gaat verder dan alleen die van een coureur en een team, want hij maakt al acht jaar deel uit van de Ferrari-familie en dat gaat terug tot een tijd voordat hij voor het eerst het embleem van de Prancing Horse op zijn racepak droeg. We zijn vastbesloten om Charles een winnende auto te geven en ik weet dat zijn vastberadenheid en toewijding elementen zijn die het verschil kunnen maken om ons te helpen onze doelen te bereiken.”

Opvolger in de familie

De band die Leclerc met Ferrari heeft is ook erg speciaal. Het team zou namelijk in 2015 eigenlijk een andere up and coming coureur aannemen: Jules Bianchi. De Ferrari-junior verongelukte alleen tijdens de GP van Japan in 2014, raakte in een coma en stierf een paar maanden later.
Bianchi was de peetvader van Leclerc en de getalenteerde coureur was dan ook een groot voorbeeld voor de Monegask. Door het plekje bij Ferrari over te nemen houdt hij de droom van Bianchi in leven.

Populair Nieuws