Gezichtsherkenning iPhone nu ook mogelijk met mondkapje

News
dinsdag, 15 maart 2022 om 11:30
ios 12 iphone vervangt ov chipkaart 132480
Wie gezichtsherkenning gebruikt om diens iPhone te ontgrendelen heeft de laatste twee jaar waarschijnlijk hier en daar wat problemen ondervonden. De gezichtsherkenning werkte namelijk niet wanneer je een mondkapje draagt. De nieuwe update iOS 15.4 brengt hier verandering in.
Door deze update is het eindelijk mogelijk om je telefoon te ontgrendelen mét mondkapje. Voorheen werd je hele gezicht gescand, inclusief neus en mond. Nu wordt er extra goed gelet op het gebied rond je ogen, om jouw unieke gezichtstrekken te herkennen. Er zit wel één kanttekening aan: het werkt alleen voor de iPhone 12 en nieuwer.
Het was al mogelijk om met een Apple Watch je telefoon te ontgrendelen terwijl je een mondkapje draagt. In plaats van je gezicht werd dan je smartwatch gebruikt om je te verifiëren. Daar zaten twee nadelen aan: niet iedereen heeft een Apple Watch en het werkte niet in de apps van derde partijen.

Hoe stel je gezichtsherkenning met mondkapje in?

Het instellen van gezichtsherkenning met mondkapje is simpel. Bij instellingen ga je naar ‘Face ID’. Daar zie je nu een nieuwe schakelaar: ‘gebruik Face ID met mondkapje’. Als je dit aanzet moet je je gezicht opnieuw scannen, maar hierbij hoef je geen mondkapje te dragen.
Apple waarschuwt wel dat het scannen van je gehele gezicht het meest nauwkeurig is. Face ID met mondkapje is volgens het bedrijf minder veilig.
iOS 15.4 brengt ook 37 nieuwe emoji’s met zich mee, waaronder een smeltend gezicht, een waterlelie, handen die een hartje vormen en een vinger die naar voren wijst. Ook zijn er meer variaties op huidskleuren in handemoji’s toegevoegd. Hier vind je alle nieuwe emoji's.

Populair Nieuws