Duizend indie-games in itch.io bundel voor Oekraïne

News
dinsdag, 08 maart 2022 om 13:30
Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne zijn er veel acties ondernomen tegen Rusland of vóór Oekraïne. Nu slaan ook veel indie-ontwikkelaars de handen ineen. Via itch.io worden bijna duizend indie-projecten aangeboden in een bundel waarvan de opbrengsten naar Oekraïne gaan.
Via het indie-platform itch.io wordt op dit moment een enorme bundel aangeboden. De ‘Bundle for Ukraine’ omvat 991 indie-projecten. Ongeveer twee derden daarvan zijn games, de rest zijn bordspellen, boeken, bladen en soundtracks. Je kunt dit alles ‘kopen’ voor 10 dollar (iets meer dan 9 euro).
Daarbij staat ‘kopen’ tussen aanhalingstekens, omdat de opbrengsten van deze bundel niet naar de uitgevers van de games gaan. In plaats daarvan wordt de volledige opbrengst van de bundel verdeeld over twee goede doelen. De helft gaat naar International Medical Corps, dat hulp biedt in de regio, de andere helft naar Voice of Children, een Oekraïens bedrijf dat kinderen helpt om te gaan met oorlog en PTSS.

Bekende titels in de bundel voor Oekraïne

Bijna duizend games is natuurlijk een hoeveelheid waar bijna niet doorheen te komen is, maar ook met een kleine selectie uit het aanbod kun je je al goed vermaken. Bekende titels in de bundel zijn bijvoorbeeld Celeste, CrossCode, Superhot en Baba is You. Als je dat allemaal los koopt ben je er meer dan 9 euro aan kwijt.
Wie enige interesse heeft in indie-games doet er goed aan om de bundel eens te bekijken. Itch.io laat weten graag donaties boven het minimum te zien, maar alle beetjes helpen natuurlijk.
Er zijn natuurlijk ook andere manieren om Oekraïne te steunen. Zo loopt er een Giro555 actie. Als je die wil steunen kan dat ook met je Pathé spaarpunten.