De perfecte MSI PC-setup voor Dying Light 2 en andere games in 2022

Article
dinsdag, 22 februari 2022 om 16:00
msi dying light 2f1644832940
Liefhebbers van zombiegames kunnen na lang wachten eindelijk los met Dying Light 2. Wil je de game op optimale wijze spelen, naast alle andere topgames van 2022, dan heeft MSI de perfecte PC gaming-setup voor je!
Gamers die alles uit een game willen halen kunnen al sinds het begin der dagen terecht op PC. Dat is immers het platform als je de mooiste graphics op het scherm wil toveren, gepaard met alle andere voordelen. Denk bijvoorbeeld aan een supersoepele framerate, de keuze tussen muis en keyboard of controllers en alle opties om de game naar jouw eigen smaak te tweaken.
Je hebt daarvoor alleen wel de juiste hardware nodig, want met een geïntegreerde videokaart en een monitor uit het begin van de 21ste eeuw kom je niet ver. Helemaal niet als je van de grafische pracht van Dying Light 2 of andere aankomende games wil genieten, zoals Elden Ring of Starfield.
Gelukkig hebben we voor jou de ultieme PC gaming-setup samengesteld, waardoor je in 2022 en de jaren erna met open mond kan staren naar je scherm.
msi optix mpg321ur qd 1f1644840461

Monitor waar je U tegen zegt

Laten we maar meteen met het scherm beginnen. Als je een monitor met de beste specs mogelijk in huis wil halen, dan hoef je niet verder te zoeken dan de MSI Optix MPG321UR-QD. Dit scherm heeft namelijk alles wat je hartje naar begeert.
Ten eerste heeft de 32 inch-grote monitor een 4K IPS-scherm met een refresh rate van maar liefst 144Hz. En niet zomaar een IPS-paneel, maar eentje met Quantum Dot-technologie. Dat houdt in dat het kleurenbereik veel hoger is dan een standaard scherm, waardoor je kan genieten van zeer accurate kleuren die helemaal tot leven komen. Helemaal als je het combineert met HDR in games.
Om ervoor te zorgen dat games zo soepel mogelijk draaien op de MSI Optix MPG321UR-QD, naast de refresh rate van 144Hz, ondersteunt de monitor G-sync en FreeSync, waardoor haperingen en screen tearing verleden tijd zijn. Tel daar een response time van maar 1ms bij op en de zombies in Dying Light 2 zullen zo soepel als balletdanseressen op je af rennen.
msi optix mpg321ur qd 5f1644840727

Optimaal gamen op PC en next-gen

Wil je de monitor naast je games op PC ook gebruiken voor één van de consoles, dan is de MSI Optix MPG321UR-QD al helemaal een goede keuze. Natuurlijk gaat een 4K-resolutie al goed samen met een PlayStation 5 of Xbox Series X, maar MSI heeft daarnaast ook een HDMI 2.1-aansluiting in het scherm gestopt.
Dat klinkt misschien niet heel spannend, maar het zorgt ervoor dat je alles uit de monitor en je consoles kan halen. Met een HDMI 2.1-aansluiting kan je namelijk profiteren van 4K, HDR én 120Hz op hetzelfde moment, het maximale wat de next-gen consoles eruit kunnen persen qua prestaties. Met een HDMI 2.0-aansluiting kom je alleen niet verder dan 4K en 60Hz.
msi aegis ti5f1644833007

Bakbeest van een PC

Om alles uit de specificaties van de MSI Optix MPG321UR-QD te halen, heb je namelijk wel de nodige vuurkracht in huis nodig. Het volgende sleutelstuk voor de perfecte PC gaming-setup is dan ook de MSI Aegis Ti5 12th Gen.
Deze futuristische PC heeft hardware aan boord waar elke PC-gamer van zal smullen. Zo heb je de keuze uit de meest krachtige videokaarten van Nvidia, van de Nvidia GeForce RTX 3070 helemaal tot aan de RTX 3090. Natuurlijk wil je niet zorgen voor een bottleneck voor de GPU, dus gaat de videokaart gepaard met laatste generatie Intel i7- en i9-processoren. Er is dus alle kracht in huis om nieuwe games als een zonnetje te draaien, zelfs op een grote 4K-monitor.
Maar natuurlijk komt er meer kijken dan alleen een krachtige videokaart en processor. Zo heeft de MSI Aegis Ti5 een geavanceerd koelsysteem om ervoor te zorgen dat alle onderdelen niet oververhit raken wanneer een compleet leger aan zombies verschijnt in Dying Light 2 of je STALKER 2 op maximale settings draait. Met de handige Gaming Dial aan de voorkant van de unieke PC kan je bovendien de afstelling in een handomdraai aanpassen en belangrijke informatie monitoren.
Is het na een aantal jaar de tijd aangebroken om één van de onderdelen in de MSI Aegis Ti5 te vervangen, dan is zelfs dat geen probleem. De Taiwanese fabrikant heeft er namelijk voor gezorgd dat alle onderdelen makkelijk te bereiken en en vervangen te zijn. Zo kan je er eenvoudig een nieuwe SSD in steken of een nieuwe videokaart erin steken. Je hoeft je dus een heel lange tijd geen zorgen meer te maken over je PC met deze krachtige MSI gaming setup!
Dit artikel is in samenwerking met MSI.