Instagram maakt een einde aan de Swipe Up-functie

News
dinsdag, 24 augustus 2021 om 13:45
iphone social networksf1583310576
Op Instagram kunnen onder andere links aan een Story worden toegevoegd door de Swipe Up-functie. Het social media-platform gaat alleen stoppen met de feature, maar brengt er wel iets anders voor in de plaats.
Omdat een Story op Instagram een ander doel heeft dan een normale post, is er voor de meeste gebruikers geen mogelijkheid om er een link of beschrijving aan toe te voegen. Gebruikers met meer dan tienduizend volgers of accounts die verified zijn hebben alleen de mogelijkheid om een ‘Swipe Up’-functie aan een Story toe te voegen. Op die manier kan er alsnog een stukje tekst of doorverwijzing worden toegevoegd.
Daar komt binnenkort alleen een einde aan, zo meldt The Verge. Op 30 augustus zal de feature officieel worden begraven door Instagram. Gebruikers die veel gebruikmaken van de Swipe Up-functie hoeven alleen niet lang te rouwen. Het social media-platform komt namelijk met een alternatieve sticker, die dezelfde functies moet aanbieden. Net zoals haar voorganger kunnen alleen verified users of gebruikers met tienduizend volgers of meer de feature gebruiken.

Waarom stopt de Swipe Up-functie?

Het lijkt een opvallende beslissing van Instagram om met een functie te stoppen, om vervolgens een soortgelijke functie meteen te introduceren. Volgens het bedrijf heeft het de keuze gemaakt om ‘het maken van Stories te stroomlijnen’ en gebruikers ‘meer creatieve controle’ te geven. Zo kunnen gebruikers onder andere het uiterlijk van stickers aanpassen. Instagram heeft de functie eerder al in juni getest, ook voor gebruikers die niet aan de voorwaarden voldoen.
Eerder deze maand heeft Instagram aangekondigd ook met nieuwe features te komen om haar gebruikers te beschermen tegen ongewenste berichten. Dat kwam onder andere na de controverse na afloop van de EK finale.

Populair Nieuws